Minder voertuigen gestolen in 2020

Foto: FPMB Erik Haverhals

In 2020 werden in Nederland minder auto’s en brom- en snorfietsen gestolen dan een jaar eerder. Daar tegenover staat dat wel meer bestelbusjes verdwenen. Dit blijkt uit cijfers van het Landelijk Informatie Voertuigcriminaliteit (LIV), die LocalFocus onlangs deelde.

In de gemeente Heusden gaat deze vlieger niet op; hier werden vorig jaar 5 lichte bedrijfsvoertuigen tot 3500 kg ontvreemd terwijl dit aantal in 2019 19 stuks bedroeg.

De organisatie LIV analyseert jaarlijks cijfers van de RDW en de politie om erachter te komen hoeveel verschillende voertuigdiefstallen geregistreerd worden. Wat blijkt? In 2020 waren minder diefstallen dan een jaar eerder in Nederland, het gaat om een daling van ongeveer vier procent. In totaal werden in de gemeente Heusden over het gehele jaar 2020 27 voertuigen gestolen; een daling van bijna 30% ten opzichte van het jaar daarvoor. Het aantal gestolen voertuigen in 2020 bestaat naast de eerder genoemde lichte bedrijfsvoertuigen uit 14 personenauto’s, 7 brom- en snorfietsen en 1 motorfiets.

Bron: HTR

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen