Jan de Timmermans krijgt zijn eigen Jan de Tim plein

Foto: Haorendam

Jan de Timmermans, beter bekend op de Haorsteeg als Jan de Tim, werd op zondag 14 februari gehuldigd op het plein naast de kerk, bij Roys Diner, door zijn organisatie Haorendam, waarvan hij al 55 jaar lid is. Niet zomaar lid, maar al jaar en dag commissaris van Toezicht, en nog steeds even actief als in de begin jaren.

Het koekslaon en het strikken van mensen voor de organisatie is hem op het lijf geschreven. Jan  slaat geen vergadering over, zelfs nu in Corona tijd is Jan gewoon ingelogd in ZOOM. Als commissaris van Toezicht heeft Jan het laatste woord, en deze neemt hij ook, nog steeds. ondanks zijn leeftijd van 83 jaar, is hij zeer betrokken bij carnaval en checkt hij nog ieder jaar bij de voorzitter , Toon Kanters, of alles wel geregeld is. Voorzitter Toon is Jan dankbaar dat hij altijd voor raad en daad terecht kan bij Jan. Hiervoor heeft Toon Kanters Jan  11 jaar geleden, Toen Jan de Tim 44 jaar lid was, onderscheiden met een bronze steek. In tijden dat het carnavalsleven dreigde in te zakken was hij altijd de motor achter organisatie Haorendam.In 1995 was Jan voorzitter van de organisatie en heeft kar toen getrokken en carnaval weer op de rit gezet in Haorendam

Jan zou dit jaar een gouden steek kunnen ontvangen, alleen heeft Jan zijn steek weggegeven aan Marco Profittlich.  Een gouden speld heeft Jan zeker verdiend, die ontving hij drie jaar geleden al vanuit de organisatie.

In 2006 werd Jan al koninklijk onderscheiden en komt zodoende niet in aanmerking voor de ere penning van gemeente Heusden. Wel heeft burgemeester Willemijn van Hees een persoonlijke videoboodschap voor Jan die werd afgespeeld op het plein voor Jan.

Jan had het vroeger altijd druk, naast organisatie Haorendam was Jan ook bij de ijsclub en had ook nog zijn schapen waar hij naar toe moest. Hij had geen tijd om te eten, dan pakte hij maar een krentenbol of een Mars.

Haorendam bedacht iets anders ludiek om hun Jan te ere.  Het plein naast de kerk, wordt omgedoopt tot Jan de Tim plein! Hiervoor is overleg geweest met Louis vd Heijden, eigenaar van het plein. Louis stond helemaal achter het idee en zo werd zondag om 15:00 het plein officieel :Jan de Tim plein. Na een woordje door de voorzitter, wordt het bordje onthuld door Jan samen met Prinses Elma. De inwoners hebben massaal gereageerd op de oproep om een handgeschreven kaartje in te leveren, deze werd overhandigd aan Jan. T

er afsluiting nam Jan Timmermans uiteraard nog het laatste woord. Jan vertelt ervan beduusd te zijn hier te staan en is vereert met de naam voor dit plein “Het blijft Jan de Tim, hier op de Haorsteeg , waar ik ben” Hij bedankte iedereen die hier aan mee gewerkt heeft, Om af te sluiten met Jan´s lijfspreuk: Gewoon doorgaon!

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen