Jeugdraad Haorendam viert toch een klein feestje

Carnavals zondag hebben de kinderen van de jeugdraad van Haorendam alsnog een klein feestje gevierd. In een bonte stoet van versierde sleetjes en met een gezellig carnavalsmuziekje erbij zijn prinses Imke en prins Jayden samen met de andere jeugdraadsleden door Haorendam getrokken.

Allereerst brachten zij, samen met het PavNas team een bezoek aan de ‘Haorendammer van het Jaar’ Hanneke de Vaan. Na het eten van een worstenbroodje en wat drinken vertrok de sfeervolle stoet richting de Hoeven naar mevrouw Marie v/d Lee – Fitters die net als mevrouw Nel v/d Brandt – Brok uit de Haarsteegsestraat met hun 96 jarig leeftijd de oudste Haorendammers zijn.  Beide dames worden in deze zomer 97 jaar. Er zit maar één maand tussen vandaar dat we dit jaar 2 oudste Haorendammers in ons dorp hebben.

Deze dames hebben een mooi bos bloemen (geschonken door Marloes van ‘Fleurtje Weekend’), flesje advocaat en natuurlijk een medaille aangeboden gekregen van prins Jayden en prinses Imke. Onderweg werden de kinderen verrast door Frans van Buul (Haorendammer van het jaar 2020) en Yvonne Pulles om wat lekkers te komen eten en drinken. Naast warme chocolademelk en een broodje knakworst werd er ook nog een gezellig spelletje gespeeld en was er tijd om even op te warmen.

Daarna werd er een stop gemaakt bij de onthulling van het ‘Jan de Tim plein’. Jan is reeds 55 jaar actief bij de organisatie Haorendam.  Ook hier werden de jeugdraadsleden weer verwend met een echte Haorendamse chocoladebol. Van hieruit werd er verder gesleed naar Teun van der Lee in de Hendrik de Jonghstraat, de jongste Haorendammer. Hij is pas een paar weken oud. Deze jongste Haorendammer heeft een slabber (geschonken door ‘Atelier ‘Mo Do’) en natuurlijk ook een medaille gekregen. Ook kreeg Teun een mooie bos bloemen voor zijn ouders, Fedor en Kristel (geschonken door Marloes van ‘Fleurtje Weekend’).

Tijdens een stop op ‘het ijsbaantje’ van de Haorendamse jeugd worden er lekkere snoepsleutels uitgedeeld welke de jeugdraad gehad heeft van de jeugdburgemeesters tijden de sleuteloverdracht. Zo liep deze gezellige middag helaas alweer ten einde. Haorendam heeft elkaar de ruimte gegeven en er ondanks de beperkingen toch een gezellig middag van gemaakt. Tot ziens in 2022!

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen