Herberg de Drie Linden op Giersbergen bestaat 100 jaar

Foto: Google Streetview

Op 1 mei bestaat Herberg de Drie Linden 100 jaar. In 1921 kochten Jan van der Meijden en zijn vrouw Mien én hun negen kinderen de boerderij met de drie lindebomen in Giersbergen. Daarvoor woonde familie van der Meijden op de boerderij ertegenover. Jan ging ook hier verder met zijn boerenbedrijf en Mien begon er de Herberg met café. Ze had namelijk een vergunning gekregen om een café te runnen.

Ze mocht echter geen sterke drank verkopen. Dat vond het gemeentebestuur niet verantwoord in dat buitengebied. Desondanks had Mien altijd wel een fles oude Jenever in huis om voor haar vaste gasten een borreltje te kunnen schenken…..Dit is maar een klein deel uit het verhaal van Herberg De Drie Linden. Ter gelegenheid van dit jubileum zal een boek met mooie, oude verhalen over de Drie Linden en Giersbergen uitgegeven worden.

De presentatie van dit boek zal op 22 april, waarschijnlijk online,  plaatsvinden. Uitbater Wijnand van Delft hoopt in de loop van het jaar op mogelijkheden meer te organiseren rond dit jubileum. Intussen vraagt Herberg de Drie Linden om via sociale media mooie herinneringen te delen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden.

Volg HeusdenNieuws ook via Facebook

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen