Asieldier Seth zoekt nieuwe baas

Foto: Dierenasiel

Het gebeurt niet vaak dat een dierenasiel een hond als Seth binnen de muren krijgt. Er zijn er niet veel van in Nederland. Dat vraagt om een verklaring.  Seth is een Kaukasische Owcharky, ook wel Kaukasische Herder genoemd. Deze honden zijn gefokt om in de meest onherbergzame gebieden van Rusland de schapen- en geitenkudden te beschermen.

Niet alleen tegen kwaadwillende mensen, maar ook tegen beren en wolven. Ze bewaakten de kudden zonder menselijke herder:  ze moesten zichzelf zien te redden  en zijn daarom behalve heel sterk ook buitengewoon zelfstandig.

Nou is een zelfstandig Boerenfoxje of Teckeltje niet zo’n probleem. Maar bij een Owcharky ligt dat anders. Seth bijvoorbeeld weeg 84 kilo en heeft een schofthoogte van tegen de 80 cm. Ter vergelijking: een Labrador, ook geen kleintje, weegt rond de 30 kilo. Als Seth het niet me je eens is en zijn zin wil doordrijven, is hij een geduchte tegenstander.

In het asiel kan lang niet iedereen iets met hem aanvangen. De vaste medewerkers kent hij zo langzamerhand goed en zij kunnen hem zonder problemen benaderen en naar de uitrenvelden brengen. Maar beheerder Angela is eigenlijk de enige die alles met hem kan doen. Als zij erbij is, kan de dierenarts Seth onderzoeken en behandelen;  als zij erbij is, kan een vreemde in zijn buurt komen zonder agressief te reageren. Kortom, Seth is erg eenkennig.

Seth woonde samen met schapen, kippen en een kat bij een ouder echtpaar met een flink terrein. Hij kon daar zijn eigen gang gaan. Helaas konden zij daar niet langer blijven wonen en zodoende raakte Seth zijn thuis kwijt en belandde in het dierenasiel.  Het zal duidelijk zijn dat niet iedereen deze geweldenaar kan hanteren en dat heel zorgvuldig zal worden bekeken of een eventuele belangstellende geschikt is om hem te adopteren.  Een nieuwe eigenaar moet verstand van dergelijke honden hebben, sterk in zijn schoenen staan en bovendien over een redelijk groot terrein beschikken.

Seth is in augustus 2013 geboren en gecastreerd. Mocht u interesse hebben, maak dan telefonisch een afspraak met het dierenasiel om kennis met hem te komen maken, Prof. Van ’t Hoffweg 7 in Waalwijk. U kunt het asiel elke ochtend bellen: 0416 333964.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen