Zomerschool 2021 gaat niet door

Foto: Pixabay

De werkgroep Zomerschool heeft helaas moeten besluiten dat de Zomerschool ook in 2021 niet door zal gaan. Een teleurstellend besluit, want de werkgroep wilde zo graag. Er zou weer een knetterend programma komen.

Zeker na die afschuwelijke periode, waarin we meer dan een jaar gezeten hebben en nog steeds zitten. Maar het zit er niet in. De tijd wordt tekort om activiteiten te organiseren, waarbij de vraag gerechtvaardigd is of bedrijven in deze tijd wel mee willen werken. En moet je bij zo’n bezoek een mondkapje op en anderhalve meter afstand houden? En hoeveel personen mogen bij elkaar komen? Mag je met 25 personen wandelen of met 50 personen fietsen? Bij workshops zitten de deelnemers vaak dicht bij elkaar, kan dat in augustus? Allemaal vragen waar geen antwoord op is. Daarbij moet rekening gehouden worden met de doelgroep. Het is de groep waar het risico groot is, ondanks het feit dat de meesten gevaccineerd zullen zijn (een of twee keer). De vraag is ook of deze groep deel wil nemen aan de activiteiten. Zijn ze voorzichtig of is de roep naar deelname zo groot dat de voorzichtigheid vergeten wordt?  Kortom, de werkgroep vindt het niet verantwoord, gezien de landelijke maatregelen en alle onduidelijkheden, dit jaar de Zomerschool in de bekende vorm door te laten gaan.

Zomerschool
Zoals hierboven vermeld gaat de Zomerschool in de bekende vorm in 2021 niet door. Een teleurstelling voor de leden van de werkgroep en waarschijnlijk ook voor de deelnemers. Maar het is nog zo ver tot augustus. Er kan nog zoveel veranderen. De Coronamaatregelen zouden flink versoepeld kunnen zijn. Voorspellingen geven aan dat een groot gedeelte van de bevolking gevaccineerd zal zijn (zeker onze doelgroep). Ook het testbeleid zal fors uitgebreid zijn. Daarom hoopt de werkgroep dat er in augustus toch nog iets mogelijk kan zijn. Want als de maatregelen het toelaten wil de werkgroep toch een aantal activiteiten organiseren.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen