Fietsmaatjes Heusden krijgt lentekriebels en zoekt vrijwilligers

Foto: Fietsmaatjes

Nog even en de grillige winter is voorbij. Nog even en de meeste senioren en mensen met een beperking zijn gevaccineerd. Nog even en de toekomst ziet er weer zonnig uit. Drie redenen om het bestuur van Fietsmaatjes Heusden de kriebels te bezorgen. Vol frisse moed en met kriebels in de buik willen zij het fietsen op hun geweldige duofietsen de komende tijd weer gaan stimuleren.

Gezien de huidige tijd moet het bestuur echter rekening houden met de coronamaatregelen en daarom zijn de fietsen al eerder coronaproof gemaakt en hanteert het bestuur een coronaprotocol voor zowel gasten als vrijwilligers.

Maar ….. u weet niet wie of wat Fietsmaatjes Heusden is. U heeft van deze stichting nog nooit gehoord. Wel, Fietsmaatjes Heusden is een stichting, die het mogelijk maakt om mensen, die om welke reden dan ook (beperking, eenzaamheid, dementie) niet meer zelfstandig kunnen fietsen, toch die mogelijkheid te bieden. Dit kan, doordat een vrijwilliger samen met een gast op een comfortabele duofiets, welke voorzien is van een elektrische trapondersteuning, te gaan fietsen. Dat deze manier van fietsen mensen gelukkig maakt blijkt wel uit de reacties van gasten en vrijwilligers. Gasten vinden het heerlijk om naar buiten te kunnen, te genieten van de omgeving, te bewegen (er kan mee getrapt worden) en in gesprek te zijn met de vrijwilliger. Vrijwilligers zijn positief, omdat zij iets kunnen betekenen voor de medemens.

Bent u misschien ook zo’n enthousiaste vrijwilliger of zit u binnen door een beperking en wilt u graag naar buiten neem dan contact met het bestuur op. Dat kan telefonisch: 0616707415 of per mail: of kijk voor meer informatie op de website

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen