Lezing Leontien Jansen bij AD(H)D & Dyslexie Café Heusden

Foto: Pixabay

Op dinsdag 30 maart is er een lezing door Leontien Jansen met als thema schaamte bij AD(H)D en/of dyslexie. Deze lezing is online en vanaf 19.15 uur kunt u inloggen. De lezing gaat starten om 19.30 uur en zal eindigen om 21.30 uur. Deze avond wordt georganiseerd door AD(H)D & Dyslexie Café Heusden

Heb je ADHD en/ of dyslexie, dan kom je dingen tegen die anderen raar kunnen vinden. Dat je bijvoorbeeld meer tijd nodig hebt omdat je steeds afgeleid bent, het steeds uit stelt of omdat je er moeite mee hebt. Bijvoorbeeld met het lezen van een lap tekst of iets goed en duidelijk opschrijven. Maar ook bijvoorbeeld met het stoeien met de vraagstelling of helder verwoorden wat je wil zeggen. Je kan de anderen soms niet bij houden op dit soort punten tijdens je werk of je studie, vooral als je in groepsverband iets moet doen. Het is vervelend als het niet lukt te doen wat er van je wordt verwacht, of wat je hebt afgesproken.

Misschien heb je wel in het algemeen aangegeven dat je dyslectisch bent en/of ADHD hebt, maar écht laten zien waar je dan precies tegen aan loopt, houd je toch liever voor je. En vragen om hulp, extra uitleg of tijd doe je niet.  In hoeverre is een verborgen, onbewuste schaamte daar de oorzaak van?

Kom luisteren naar het verhaal van Leontien Jansen. Zij merkte tijdens haar studie: Ik schaam me niet voor mijn dyslexie, maar wel soms voor de gevolgen ervan. Ga samen met elkaar kijken wat jij schaamtevol vindt. Maar je hoeft het nooit, als je dat niet wil, te delen in de groep. Zo voelt iedereen zich veilig. Door jouw schaamte in het licht te zetten, verliest het zijn kracht en dat geeft ruimte om te gaan doen wat je wil.

‘Het is een thuis komen, een warm bad’
‘Eindelijk begrijpt iedereen wat ik wil zeggen’
‘Inspirerend, motiverend en gezellig’

Sluit je aan op 30 maart 2021
< Hoe laat: 19:15 inloggen, 19:30 starten tot 21:30 uur
< Waar:       online via Zoom, meld je aan op [email protected] voor de link.Installeer wel van tevoren ZOOM op je laptop of telefoon en zet de speaker aan.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen