‘Avond van de martelaren’ op HTR-TV

Foto: Ad Kraamer

De publieke lokale omroep HTR-TV zendt op Goede Vrijdag 2 april vanaf 19.00 uur de opname uit van de ‘Avond van de Martelaren ‘.  Vanuit de Heilige Lambertuskerk in Haarsteeg worden de veertien kruiswegstaties besproken door hulpbisschop Mgr. R. Mutsaerts uit Den Bosch en mevrouw Beate Sequeiros-Gloudemans. Ook pastoor David Lebrun werkt aan deze uitzending mee.

De Avond van de Martelaren is een initiatief van Kerk in Nood, een pauselijke stichting die jaarlijks projecten steunt in ruim 140 landen wereldwijd. Bijzondere aandacht gaat daarbij ook uit naar christenen die vandaag vervolgd worden en vaak zelfs worden vermoord omwille van hun geloof in Christus.

Vanuit dat oogpunt organiseert ook de Nederlandse afdeling van Kerk in Nood elk jaar in de veertigdagentijd een gebedsviering waarbij het lijden van de hedendaagse vervolgde christenen en martelaren wordt verbonden met het lijden van Christus. Binnen dat kader krijgt het overwegen en bidden van de kruisweg een bijzondere aandacht. Uiteraard wordt hier de link gelegd met Paus Franciscus die op iedere Goede Vrijdag de kruisweg bidt bij het Colosseum in Rome, symbool van de eerste martelaren.

Dit jaar vindt de Avond van de Martelaren plaats in de kerk van Haarsteeg. De gerestaureerde staties van de kruisweg zullen hierbij als leidraad dienen. Het lijden van Christus dat er wordt afgebeeld zal de achtergrond vormen waartegen getuigenissen van vervolgde christenen uit Nigeria, Irak, Pakistan, Syrië,…zullen weerklinken.

Kijk ook op www.htrmedia.nl bij TV uitzending gemist!

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een mail

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen