Steenenburg: Ook kasteel en grond voor huizen gaat naar Kelders

Foto: Wil Gulpen Fotografie

De gemeente Heusden gaat nog een groot stuk van landgoed Steenenburg, inclusief kasteel d’Oultremont, verkopen aan Jan Kelders Beheer. Kelders, die aan de noordkant van het landgoed al een medische campus gaat bouwen, wordt daarmee verantwoordelijk voor een groot deel van de woningbouw in het voormalige Land van Ooit.

De gemeente wijkt hier met deze manier van verkoop af van de eigen regels. Normaal gesproken wordt gemeentelijke grond aan minstens twee marktpartijen aangeboden, maar burgemeester en wethouders zijn hierin vrij om dit anders te doen. Ook bij Geerpark in Vlijmen is dat al eens gebeurd.

De reden om exclusief voor Kelders te kiezen is met name dat Kelders aan de noordkant van Steenenburg een hightech research- en ontwikkelplan wil gaan bouwen met een medische campus. De benodigde grond is hiervoor in principe verkocht, hoewel de levering nog moet plaatsvinden. Tijdens gesprekken tussen Kelders en de gemeente stelde Kelders volgens Van der Poel voor dat híj het middengebied zou kopen, inclusief kasteel. Het college ziet daar wel wat in.

Heusden kan volgens Van der Poel Kelders overigens als puntje bij paaltje komt niet dwíngen huizen te gaan bouwen, maar het is volgens hem zeker dat Kelders dat wel gaat doen. Niet alleen uit financiële overwegingen, ook omdat hij een relatie ziet met de campus. Jan Kelders Beheer gaat de huizen zelf niet bouwen

De gemeente is niet van plan de bouwgrond voor een appel en een ei van de hand te doen. Kelders zal een marktconforme grondprijs moeten betalen. Over welke bedragen het gaat, wil Van der Poel nu niet zeggen. Heusden wil haast maken, en de overeenkomst met Kelders voor het middengebied snel ondertekenen. De gemeente maakt de grond bouwrijp en wil afspreken dat vervolgens binnen vijf jaar de patio-woningen en de (zorg)appartementen worden gebouwd. ,,Want het moet niet te lang gaan duren.

Kasteel
Nog voordat de handtekeningen onder de koopovereenkomst zijn gezet. Zal Kelders Beheer in staat gesteld worden om het kasteel onder voorwaarden te gaan gebruiken voor vergaderingen en promotiedoeleinden

Kavels
De verwachting is dat in het tweede helft van dit jaar de kavels in Steenenburg te koop kunnen worden aangeboden. Meer info

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een mail

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen