Politie schrijft 146 boetes uit tijdens coronavirus

Foto: FPMB Erik Haverhals

Sinds de uitbraak van het coronavirus heeft de politie in de gemeente Heusden 146 boetes uitgeschreven en werden er in totaal 52 waarschuwingen uitgedeeld. Het gaat over de periode van 16 maart 2020 t/m 4 april 2021

De politie heeft in totaal al bijna 113.000 coronaboetes uitgeschreven. Naast de boetes werden ook meer dan 40.000 waarschuwingen uitgedeeld in Nederland. Het grootste gedeelte van die boetes ging naar mensen die de avondklok overtraden.  De minste boetes in onze provincie werden uitgedeeld in Baarle-Nassau. Daar werden in een jaar tijd maar 6 mensen bekeurd en niemand kreeg een waarschuwing.

Vorige week
De politie heeft de afgelopen week 5554 boetes uitgeschreven voor het overtreden van de avondklok. Ook werden 47 illegale feesten beëindigd. Het aantal avondklokboetes is lager dan de week ervoor, toen de politie 6392 boetes uitdeelde voor het niet naleven van de avondklok. Die boete bedraagt 95 euro. Sinds woensdag 31 maart gaat de avondklok om 22.00 uur in.

De politie heeft afgelopen week 162 mensen gewaarschuwd omdat die zich niet hielden aan de coronamaatregelen.

De cijfers komen van Omroep Brabant

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen