Nieuw initiatief Rouwcafé Heusden

Foto: Rouwcafé Heusden

In de Gemeente Heusden is een nieuw initiatief ontwikkeld, namelijk het Rouwcafé Heusden. Het is fijn wanneer je je verhaal kunt vertellen en in een ongedwongen sfeer met elkaar kunt zijn. Ervaren dat je niet de enige bent met gevoelens van rouw en verlies kan prettig zijn. Je verhaal doen of gewoon luisteren is ook prima.

“We willen aan mensen die in een periode van rouw zitten de gelegenheid geven om hun verhaal te delen met lotgenoten.  Het Rouwcafé zal maandelijks een activiteit verzorgen. Dit varieert van een wandeling tot een samenkomst om elkaars verhaal te horen. Een creatieve activiteit of een lezing behoort ook tot de mogelijkheden.” Vertelt één van initiatiefnemers Mirjam Branten en kijk ook eens op de website of op de facebookpagina

Dinsdag 11 mei 2021 is onze eerste activiteit. We organiseren een wandeling die begint om 10.00 uur vanaf het Plein in Vlijmen. Je wordt ontvangen met een kop koffie of thee en iets lekkers. Daarna lopen we een rondje van ongeveer een uur in de omgeving van de Heidijk en de Moerputtenbrug. Tijdens de wandeling is er ruimte om je verhaal te doen of gewoon te luisteren naar wat de ander te vertellen heeft en ondertussen genieten we van het moois wat de natuur te bieden heeft. Je kunt je hiervoor aanmelden via de mail op [email protected] of via Edith Maas met telefoonnummer 073-2110093.en ze hopen je snel een keer te kunnen ontmoeten.

De initiatiefnemers van het Rouwcafé zijn Mirjam Branten en Edith Maas. Mirjam heeft een uitvaartonderneming, Consolare Uitvaartbegeleiding en Edith biedt met Non-Solo nabestaandenzorg en administratieve ondersteuning aan.

Mirjam Branten is een geboren en getogen Brabantse. Met veel plezier woont zij in Haarsteeg, waar ze graag een rondje wandelt langs de Haarsteegse Wiel. Ook tennist ze graag een paar keer in de week naast haar werk als uitvaartverzorger.

Edith Maas is geboren en getogen in het “Brabantse” waar ze nog steeds met veel plezier woont. De natuur, wandelen, reizen, ze combineert het graag met haar liefde voor fotografie.

Zowel Mirjam als Edith hebben ervaren in hun vak dat er behoefte is aan een laagdrempelige mogelijkheid om gevoelens van rouw en verlies te delen en met gelijkgestemden onder elkaar te kunnen zijn. Zonder schaamte de vrijheid hebben om misschien wel 10 keer je verhaal te willen doen. Middels het Rouwcafé willen zij graag mensen in de gelegenheid stellen hun verhaal te doen, ook al doen ze dat tien keer. Er is altijd weer een luisterend oor en zo hopen zij een steentje bij te kunnen dragen bij het vinden van een balans in dat wat ooit zo vertrouwd was.  Ook als blijkt dat mensen meer professionele hulp nodig hebben op dit gebied, kunnen zij hen hiermee op weg helpen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een mail

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen