‘Het was een aanslag’, zegt bewoner na explosie huis in Heusden

“Het was een aanslag, geen ongeluk.” Dit vertelt de bewoner van het huis in Heusden aan Omroep Brabant over de explosie dinsdagavond vlak voor middernacht bij haar huis . “Ze hebben iets tussen het raam gestopt. Ze wilden het naar binnen gooien.” De vrouw was op dat moment met haar vier kinderen en haar vriend een film aan het kijken.

De kinderen zijn volgens de moeder ‘oké’. Alleen de oudste is volgens haar nog niet bekomen van de schrik. Na de explosie bracht ze hen bij iemand anders in veiligheid. “Ze hebben vakantie dus we konden het wat later maken. Kamperen met matrassen voor de tv”, vertelt de moeder woensdagochtend tegen onze verslaggever. “Het raam stond op een kier. We hoorden opeens wat sissen en daarna zagen we een enorme flits.” Volgens haar vriend gebeurde dat precies tijdens een explosie in de film. “Het leek wel 4D.”

De schrik zit er woensdagochtend nog goed in bij het stel. Door de explosie klapte het raam aan de voorkant van het huis aan de Zustersteeg er volledig uit. Dat geldt ook voor twee andere ramen. Heel het huis ligt vol glas.

De vrouw beschermde direct haar kinderen. “Ik sprong meteen op mijn jongste en daardoor heb ik glas in mijn gezicht gekregen. Aan één kant ben ik nog altijd doof. Ik hoor een piep in mijn oor.” Haar vriend kreeg een deel van het hang- en sluitwerk tegen zijn gezicht.

Het stel hoorde de dader na de explosie vluchten op een motor. Volgens hen reed de politie de dader in zijn vlucht vast, maar wist hij vervolgens toch nog te ontkomen. Wel hebben ze zijn motor gevonden, zo heeft de politie de twee verteld.

Volgens een buurman zou er bij het huis wel vaker wat aan de hand zijn. Elke maand gebeurt er volgens hem wel iets. Woensdagochtend zijn er schotten voor de kapotte ruiten gezet. Ook werd de ravage die door explosie werd veroorzaakt, opgeruimd.

Bron: Omroep Brabant

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een mail

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen