Online informatiebijeenkomst Zonnepark Hooibroeken

Foto: Energiek Heusden

Goed nieuws! Vrijdag 30 april hebben energiecoöperatie Energiek Heusden en ontwikkelaar Sunvest van de gemeente Heusden vernomen dat Polderweg 1 in Oudheusden, na advies van de gemeenteraad, door het college van B&W is aangewezen als projectlocatie voor Zonnepark Hooibroeken.

Het zonneveld, circa 20 hectare groot met 75.000 zonnepanelen, gaat voor 10.000 huishoudens elektriciteit opleveren. In het projectplan zijn de 50% lokale eigendom en 50% lokale zeggenschap geregeld, een vaste bijdrage aan een omgevingsfonds voor Oudheusden en een duurzaamheidsfonds voor geheel Heusden.

Objectieve criteria met betrekking tot de landschappelijke inpassing en lokale participatie zijn volgens de initiatiefnemers belangrijk aspecten geweest bij de keuze van de locatie in Oudheusden. Energiek Heusden en Sunvest gaan nu werk maken van overleg met de buren van het zonneveld en de informatiebijeenkomsten met Heusdense belangstellenden regelen.

Online informatiebijeenkomst op 17 mei vanaf 19.30 uur
De inwoners van Oudheusden kregen op 19 april al de gelegenheid om in een digitale bijeenkomst kennis te nemen van het plan en om voorstellen te doen. Mede naar aanleiding van deze informatiebijeenkomst gaat ontwikkelaar Sunvest samen met de gemeente Heusden de landschappelijke inpassing verder optimaliseren.

Op 17 mei, aanvang 19.30 uur, wordt online weer een informatiebijeenkomst over het project Zonnepark Hooibroeken gehouden. Belangstellenden voor deelname kunnen zich opgeven via www.energiekheusden.nl. Zij krijgen dan tijdig een link toegestuurd.

Participatie
Participatie kan ook in financiële zin. Inwoners en MKB-bedrijven uit de gemeente kunnen mee gaan doen, met een mooi rendement van circa 4%. De concretisering van de financiële participatie wordt op dit moment nog verder uitgewerkt. Meer informatie is te lezen op www.energiekheusden.nl en vragen kunnen nu al via mail worden gesteld  [email protected].

Het eerste zonnepark in de gemeente Heusden, eentje waarvan de helft van de financiële opbrengst ten goede komt aan de Heusdense samenleving, begint steeds meer vorm te krijgen!

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen