Paardenzegening Elshout deze keer in Drunen

Foto: Heusden in Beeld

Onder het motto “De kerk komt je tegemoet” heeft diaken Albert Soeterboek van de parochie Wonderbare Moeder donderdag in Drunen de paardenzegening uitgesproken. Dit gebeurde op een terrein achter de Hubertus Kapel in de bossen bij Drunen.

De traditie vindt elk jaar op Hemelvaartsdag plaats op het plein voor de sint Jan Evangelistkerk in Elshout en wordt dan bezocht door talrijke ruiters in clubverband maar ook individueel.

Door de 1.5 meter maatregel echter moest hiervan afgeweken worden. De ruiters van Manege van Loon uit Loon op Zand vertrokken donderdag voor de 53ste maal om tijdens de Mariamaand de zegen te ontvangen. De dienst werd op gepaste afstand gehouden en zoals dat hoort afgesloten met het zingen van de hymne  “Elshouts wonderbare moeder”.  Voor Albert Soeterboek heeft de paardenzegening altijd een bijzonder karakter. Als klein kind vergezelde hij zijn vader die met Jan van Loon vanaf zijn manege op Hemelvaartsdag steevast naar Elshout ging om de paarden te laten zegenen. De diaken maakte van de gelegenheid gebruik om de aandacht te vestigen op de renovatie van de Mariakapel in Elshout, waarvoor donaties zeer welkom zijn.

(Een uitgebreide brochure met informatie over de  Mariakapel kan aangevraagd worden bij [email protected] Wie wil doneren voor de kerk kan dat doen  via NL92 RABO 0112 6052 14 ten name van Vrienden van Mariabedevaart Elshout, o.v.v. bijdrage renovatie.)

Bron HTR Media en foto Heusden in Beeld

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen