Ave Maria nog steeds op 1 in Top 10 uitvaartliederen

Foto: Pixabay

Uitvaartmuziek is belangrijk bij een afscheid. Muziek roept herinneringen op en helpt om gevoelens uit te drukken. Ook kan de tekst van een liedje worden gebruikt voor een toespraak. Monuta doet jaarlijks onderzoek naar de top 10 meest gekozen uitvaartliederen Muziek geeft een persoonlijke noot aan de uitvaart. Vaak worden de lievelingsliedjes van de overledene gedraaid of een nummer met een mooie herinnering. Muziek zorgt daarnaast voor troost en kan helpen om gevoelens uit te drukken.

Uitvaartmuziek ideeën
Er is veel mogelijk rondom uitvaartmuziek. Zo kunt u bijvoorbeeld een vriend of familielid vragen om te zingen of een instrument te spelen. Monuta kan ook voor live muziek zorgen. Bijvoorbeeld een trompettist bij het graf. Een pianist in de aula, of een orkest bij de bar. We werken hiervoor samen met Vivace. U kunt natuurlijk ook kiezen uit de ruime selectie muziek die aanwezig is bij het uitvaartcentrum of zelf een cd meenemen.

Hoeveel uitvaartmuziek nummers
Vaak worden drie of vier nummers gedraaid:

  • Een nummer aan het begin van de dienst
  • Twee nummers tijdens de plechtigheid
  • Een nummer bij het verlaten van de ruimte

Gemiddeld duurt een uitvaartdienst 45 minuten. Bij vier nummers is er nog tijd voor toespraken. Meer begrafenis muziek en meer tijd kan altijd. Tijdens de condoleance kunt u achtergrond muziek draaien. U kunt dit overleggen met uw uitvaartverzorger.

Uitvaartmuziek top 10
Christelijke liederen, klassieke muziek, popmuziek, smartlappen of heavy metal? Muziek is heel persoonlijk. U kiest de muziek die u passend vindt. Dit kan favoriete muziek zijn, of muziek die gaat over afscheid nemen. Wanneer u voor uzelf begrafenis muziek uitzoekt, kunt u dit op uw gemak doen. Maar vaak moeten er onverwachts keuzes worden gemaakt. U ziet hieronder een aantal top 10 uitvaartmuziek lijsten waaronder de klassiek top 10. Deze kunnen u op ideeën brengen.

Top 10 uitvaartmuziek in 2020

  1. Ave Maria – Diverse uitvoeringen
  2. Time to say goodbye – Andrea Bocelli en Sarah Brightman
  3. Een trein naar niemandsland – Frans Bauer
  4. Mag ik dan bij jou – Claudia de Breij
  5. Rollercoaster – Danny Vera
  6. Waarheen, waarvoor – Mieke Telkamp
  7. En de vogels zongen – Sweet people
  8. The rose – André Rieu
  9. Afscheid nemen bestaat niet – Marco Borsato
  10. My Way – Frank Sinatra

Top 10 uitvaartmuziek artiesten

  1. André Rieu
  2. Frans Bauer
  3. Andrea Bocelli & Sarah Brightman
  4. Marco Borsato
  5. Ede Staal
  6. Jannes
  7. James Last
  8. Claudia de Breij
  9. Elvis Presley
  10. André Hazes

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen