Heemkundekring Onsenoort organiseert wandeling in buitengebied van Haarsteeg

Foto: HKK Onsenoort

Op zondag 13 juni organiseert de heemkundekring Onsenoort een cultuur-historische wandeling in het buitengebied van Haarsteeg. Een gebied met een rijke historie, denk daarbij aan de vele dijkdoorbraken van de Maasdijk tussen Haarsteeg en Hedikhuizen en het ontstaan van de vele wielen. Een belangrijke rol in dit gebied was weggelegd voor het buurtschap “De oude Haven” met de haven van Haarsteeg.

Ook wordt verteld over de inpolderingen in het gebied tussen de Hoge Maasdijk en de rivier de Maas, later de polder “De Algemene Omkading” genoemd. De wandeling voert vanaf de Inlaagdijk richting De Oude Haven en verder over de Maasdijk langs de Haarsteegse Wiel. Terug loopt de wandeling deels door de buitenpolder van Haarsteeg. De wandeling wordt begeleid door Gien van Wijk en Adrie van Bladel.

Samenkomst op zondagmorgen om 10.00 uur op de hoek van de Vergereindse weg en de Inlaagdijk in Haarsteeg. Parkeren mogelijk langs de Vergereindse weg (dit is de weg van Haarsteeg naar Bokhoven). Maximaal aantal deelnemers: 15 en vol=vol. Om voldoende afstand te houden wordt gecommuniceerd met een audio systeem. Duur van de wandeling ca. 2 uur.

De wandeling zal worden gefilmd door Esser Studio. (Rene Esser). Deelname is gratis. Aanmelden verplicht via mail naar [email protected]

Opgave vóór 10 juni. Bij voldoende aanmeldingen zal de wandeling later worden herhaald. Volg daarvoor de media en het Plekbord.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen