Ruim niet zelf rommel langs de Maas op

De hoogste waterstanden in ons gebied zijn vanochtend vroeg bereik en dit heeft niet tot problemen geleid. De waterstanden zijn ongeveer 2 meter hoger dan normaal in deze tijd van het jaar. Dit is een unieke situatie, zo’n grote watervloed in de zomer.

De sloot bij  Doeveren is voor een lengte van 10 meter gevuld met grof zand. Deze wordt regelmatig gecontroleerd of er meer zandvoerende wellen ontstaan. Als dit het geval is, wordt de sloot op meer plekken gedicht. Vanmorgen om 08.00 uur werd de hoogste stand bereikt bij Heesbeen. Inmiddels is de scheepvaart op de Maas is weer mogelijk.

Het hoge water in de Maas brengt veel afval mee en Aa en Maas roept dringend op niet zelf deze rommel langs de Maas op te ruimen.  De verleiding is groot. Want opgeruimd staat netjes. Maar jouw veiligheid staat voorop. Neem geen risico!

Door de hoge waterstanden kunnen er verraderlijke situaties ontstaan. Denk aan wegtrekkend water, slib of scherpe voorwerpen

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen