Boeken- en speelgoedmarkt Heusden 11 en 12 september, tijdens Art Festival Heusden

Foto: Rotary club Heusden

Rotaryclub Heusden houdt op 11 en 12 september voor de vijftiende maal de boekenmarkt. Na tweemaal de traditionele boekenmarkt op tweede Pinksterdag te moeten missen wordt er dit jaar gelukkig in september een 2 daagse markt gehouden in combinatie met het Art Festival Heusden. De opbrengst van de verkochte boeken komt ten goede aan de Speel-o-Theek Drunen (SOT). Op de markt wordt ook speelgoed te koop aangeboden.

De locatie is deze keer niet de Vismarkt maar de Scheepswerf in Heusden. Op beide dagen zijn er in heel Heusden kunstmanifestaties en tentoonstellingen, ook op de werf. Er is permanent busvervoer tussen verschillende locaties en er is bovendien parkeerruimte vlak bij de Scheepswerf. De boekenmarkt is beide dagen van 12.00 uur tot 17.00 uur

De Speel-o-Theek is een samenwerkingsverband aangegaan met de bibliotheek Heusden. Door de krachten te bundelen wil de stichting naast het huidige uitleenpunt in de bibliotheek in Drunen ook vanuit de biebvestigingen in Oud Heusden en Vlijmen speelgoed gaan uitlenen.

Boeken vormen niet het enige middel om de persoonlijke ontwikkeling van kinderen te bevorderen. (Educatief) speelgoed zoals spelletjes en puzzels behoren al jaren tot de collectie van de Speel-o-Theek.

Dankzij moderne bibliotheeksoftware kan het aanbod nu al via internet worden bekeken. Het systeem biedt de mogelijkheid om de pedagogisch toegevoegde waarde van het speelgoed digitaal vast te leggen.
In de plannen van de SOT en de bibliotheek wordt het aanbod van het materiaal de tijd komende tijd flink uitgebreid. Daartoe houdt de SOT af en toe inzamelingsacties. Het ingeleverde speelgoed wordt gebruikt ter aanvulling van de huidige collectie. Speelgoed dat niet in het SOT-aanbod wordt opgenomen, wordt als onderdeel van de boekenmarkt verkocht. De opbrengst wordt gebruikt voor de aanschaf van nieuw speelgoed.

Kijk voor meer informatie op: http://speelotheek-drunen.nl/

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen