Terugblik op zomerschoolactiviteiten

Foto: Pixabay

Het korte programma van 15 zomerschoolactiviteiten oogstte veel waardering en er waren veel positieve reacties. Zo werden er onder andere georganiseerd een film met een bakske, een workshop, een wandeling, lezing, film, bloemschikken, presentatie sterrenkunde en een fietstocht

Film met een bakske
Maandagmiddag 2 augustus was de eerste activiteit van een kort gewiekte zomerschool. De vooraanmelding via de Zomerschool was matig, maar op de dag zelf bleken ruim dertig personen de moeite te hebben genomen om naar de film Fisherman’s Friends te komen kijken en daar hebben zij geen spijt van gekregen. Het bleek een aanstekelijke feel-good film te zijn. Heerlijk ontspannend kijken en luisteren naar de prachtige beelden, het verhaal en de muziek. Dat iedereen genoten had bleek wel na afloop. Lachende gezichten, positieve opmerkingen (was dit maar vaker) en dan ook nog een kopje koffie/thee.

Workshop porselein stippen
Enthousiaste deelnemers waren er bij deze creatieve workshop, die onder leiding stond van Wil Sulsters. Iedereen ging met een eigen werk naar huis. En ja, hier kwam de vraag voor een herhaling.

Wandeling Vlijmens Ven
Acht personen hadden zich aangemeld, zes waren er gekomen. Een enigszins tegenvallend aantal. Maar ondanks dat werd met frisse moed gestart. We begonnen in het zogenaamde ‘PeterYanderVelden Yeldje ́. Natuurlijk Zilde de gids (Peter van der Velden) daar veel over vertellen en hij wist ook veel. Daarna naar het poeltje in de 3Hoge Hei ́. Ook hier, met het uitzicht kunstwerk op de achtergrond, wist Peter de wandelaars te boeien. Doorgelopen naar het Vlijmens bosje, speciaal aangelegd voor de bewoners van de Vliedberg. Dan het uiteindelijke doel: het Vlijmens Ven. Het natuurgebied, tevens waterberging. Waarom is dit aangelegd, hoe is het aangelegd, wat leeft er nu, hoe ziet de toekomst eruit, allerlei vragen die beantwoord werden. Een interessante, gezellige wandeling.

Presentatie Sterrenkunde
Zondag 8 augustus en dinsdag 10 augustus hield René Esser een interessante presentatie over sterrenkunde. Dinsdag was de lezing zo interessant dat de deelnemers niet naar huis wilden en de stoeltjes buiten werden gezet op het terrein van Mariënkroon. Tot middernacht werd naar de sterren gekeken. In de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 augustus was het jaarlijkse maximum van meteorenzwerm de Perseïden te zien. In de nachten voor en na het maximum waren tot circa 50 ‘vallende sterren’ per uur zichtbaar en met het blote oog te zien vanaf een onbewolkte, donkere plek. In september/oktober 2021 wordt een vervolgbijeenkomst gepland waarbij we onder begeleiding van René Esser een bezoek brengen aan Sterrenwacht Halley in Heesch.

Lezing “De Veteraan vertelt”
Nico van der Poel en Jo van Engelen vertelden in Het Patronaat in Nieuwkuijk een boeiend en indrukwekkend verhaal over hun tijd in Nieuw Guinea.

Film La vie en rose
Ankie van Agtmaal gaf vooraf een korte uitleg over deze film van Edit Piaf. Iedereen heeft genoten van de]e middag en een beker popcorn maakte het filmgevoel helemaal compleet.

Bloemschikken
Na het welkom gingen de deelnemers aan de slag met de verse bloemen en het groen uit de tuin van Sjan en Leo van Rooij. Het was heel verrassend om te zien hoe iedereen een andere creatie maakte. De koffie & thee met de koek smaakte goed. Na het bloemschikken was er een rondleiding door de prachtige tuin van Sjan en Leo van Rooij. Tevreden en voldaan ging iedereen met een mooi bloemstuk naar huis

Fietstocht Dijkenring Heusden
In kleine groepjes vertrokken de deelnemers. Onderweg werd getrakteerd op koffie, koek, fruit en snoep. Bij het pontje van Herpt was een rustpunt. Iedereen was erg enthousiast en vond het een mooie route. Voor velen wel bekend maar heel erg leuk. Na afloop heeft de groep samen nog een consumptie bij de Emmamolen tot zich genomen en kon men de vragen van de prijsvraag inleveren, waaruit 3 prijswinnaars zijn gekozen. Wij feliciteren Jan van Hoff met de eerste prijs, Jan Maes met de 2e prijs en Ria en Ko Buijs met de 3e prijs.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen