Vacature bij Leergeld Heusden

Foto: Stichting Leergeld

De 2e coördinator is onlangs verhuisd en daarom is Stichting Leergeld Heusden op zoek naar een nieuwe organisatorische duizendpoot. Leergeld Heusden laat kinderen weer meedoen! Kinderen gaan mee op schoolreis, gaan sporten of krijgen muziekles. Ook kunnen we vaak een fiets of computer regelen als een kind die nodig heeft. Allemaal normale levensbehoeften, waardoor kinderen zich kunnen ontplooien, ontwikkelen en meetellen.

Wie helpen ze?
Kinderen van 4 tot 18 jaar die in gezinnen met een inkomen op bijstandsniveau opgroeien. Zij dreigen sociaal geïsoleerd te raken omdat de kosten van een schoolreisje of het lidmaatschap van een sportvereniging onoverkomelijke financiële hindernissen zijn.

Hiervoor zoekt Leergeld Heusden een 2e coördinator! Ze hebben er al één, maar die kan het natuurlijk niet alleen. Daarom zoeken ze een 2e coördinator, die na een inwerkperiode op basis van gelijkheid samenwerkt met de huidige coördinator.

Wat moet je doen?

  • Mailtjes en telefoontjes afhandelen, vooral over aanvragen bij Leergeld Heusden.
  • Nieuwe aanvragen onder de intermediairs verdelen en na het huisbezoek door een intermediair de aanvraag beoordelen voor de administratieve afhandeling in Lisy (het geautomatiseerde Leergeld programma), zodat de penningmeester die kan betalen.
  • Zorgen voor een terugkoppeling naar de ouders en ‘leveranciers’ zoals zwembaden, scholen en sport- en cultuurinstellingen.
  • Overleg met het bestuur en de gemeente, naast andere externe contacten, zoals fondsen en leveranciers.

Wat moet je kunnen?

  • Betrokkenheid: je begrijpt dat armoede geen “eigen schuld” is en vooral kinderen hier niet de dupe van mogen zijn. Je kunt je inleven in situaties die veroorzaakt worden door armoede en de wijze waarop mensen daarmee omgaan. Er zijn ouders bij die het Nederlands (nog) niet goed begrijpen, of die niet goed kunnen lezen. Daar moet je mee om kunnen gaan.
  • Je hebt inlevingsvermogen, maar bent ook in staat om voldoende afstand te bewaren tot de doelgroep zodat je consequent bent in je beslissingen.
  • Accuraat kunnen werken en tijdig alle administratieve handelingen kunnen verrichten. Affiniteit met administratieve werkzaamheden, computers en gestructureerd werken is belangrijk.
  • Stressbestendig: soms zijn er hectische momenten waarin je het hoofd koel moet kunnen houden.
  • Communicatief vaardig: je bent in staat om contacten te leggen en te onderhouden op verschillende niveaus. Dus zowel met de ouders, met de intermediairs, maar ook met de wethouder en het bestuur.

Hoeveel uren zal je hiermee bezig zijn?
Wekelijks minimaal twee dagdelen. We zoeken iemand die voor langere tijd beschikbaar is.

Wat biedt Leergeld Heusden?
Jouw onkosten worden vergoed en je krijgt een vrijwilligersvergoeding. Maar vooral: samen maken we kinderen en daarmee ouders altijd blij en dat levert veel voldoening op. Zowel bestuur, de andere vrijwilligers als de mensen met wie ze samenwerken in de gemeente Heusden zijn zeer betrokken, denken altijd mee en zoeken oplossingen. Een intensieve maar buitengewoon dankbare taak.

Ben je geïnteresseerd?
Neem dan contact op met Nelly La Brijn, coördinator Leergeld Heusden. Telefoonnummer: 06 – 47 99 02 63. Bereikbaar op maandag en donderdag van 9.00 – 12.00 uur. (Bij geen gehoor, spreek de voicemail in).

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen