Nieuwe Koning bij SSV Juliana Vlijmen

Foto: SSV Juliana

Onder een stralende zon kon Scherpschuttersvereniging Juliana zondag 26 september weer haar traditioneel, jaarlijks te houden, Koningschieten houden. Het Koningschieten is een clubkampioenschap waarbij de beste schutter, zich een jaar lang, Koning mag noemen. Door de corona beperkende maatregelen, heeft SSV Juliana niet anders dan andere verenigingen, de activiteiten lange tijd moeten staken. Reden dat in 2020 er géén clubkampioenschap kon worden gehouden en er in 2020 géén Koning aan de ranglijsten kon worden toegevoegd.

Tot groot genoegen van bestuur en leden van SSV Juliana, is zoals traditioneel gebruikelijk, ook zondag 26 september, het eerste schot gelost door een bestuurder van Heusden, Wethouder Kees van Bokhoven. Dit ging de heer Van Bokhoven goed af, en met luid applaus werden zijn prestaties ondersteund.
Voorafgaand aan het clubkampioenschap kon feestelijk de prijzenkast worden onthuld. Het verenigingszilver had nog nooit een vaste plaats, maar dankzij de sympathieke medewerking van de voorzitter van de Heemkundekring Onsenoort, Adrie Verboord, is SSV Juliana in de gelegenheid gesteld een eigen prijzenkast in het clubgebouw in te richten.

Vervolgens slaagden ook de gasten er in, een raak schot op de vogel te scoren, opgevolgd door een uiterst serieuze onderlinge competitie om de eervolle titel : Koning van het Jaar 2021. Dit leidde tot een op het laatst spannende finale tussen Robert Pullen en Jan Serraris, die Robert glansrijk won van Jan. Bij een gezellig samenzijn konden de prijswinnaars gehuldigd worden door de voorzitter, Jan Serraris. De prijswinnaars zijn: Robert Pullen, Koning, 1e opgelegd, 2e vrije hand, Mieke Ero, 1e vrije hand, Jan Serraris, 2e opgelegd, Henk van Nistelrooij, 3e opgelegd, Paul Jansen, 3e vrije hand.

In zijn openingswoord benadrukte de voorzitter dat SSV Juliana een ontspannen, sympathieke vereniging is, en niet alleen binnen Heusden een sociale functie voor haar inwoners vervult, maar de voorzitter wil het nog eens benadrukt hebben, ook maatschappelijk een bijdrage levert aan het welzijn van de inwoners, d.w.z. de vereniging staat open voor en begeleidt onder toeziend oog ook minder valide leden. Voor meer informatie kunnen belangstellenden vrijblijvend informatie inwinnen bij de voorzitter, Jan Serraris, 0645597656, [email protected]

SSV Juliana is opgericht in 1922 om anders dan de Gildes, een vereniging te zijn voor iedereen die graag de schietsport wil beoefenen. Dat betekent al 99 jaar een actieve vereniging, die met veel enthousiasme aan de slag is gegaan om het komende jaar het 100 jarig bestaan in de schijnwerper te zetten. Daar gaat u nog van horen.

De prijswinnaars SSV Juliana 2021, vlnr Mieke Ero,  Robert Pullen, Henk van Nistelrooij, Paul Jansen, Jan Serraris.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen