Ernst & Luim speelt weer! De Revisor

Foto: Ernst en Luim

De Haarsteegse Toneelvereniging Ernst & Luim speelt in november van dit jaar De Revisor. Een komedie geschreven door Nicolaj Gogol, de vertaling is van de hand van Maaike van Rijn en onze regisseur Anneke Schröder heeft een bewerking gebruikt die is geïnspireerd op het Nationaal toneel.

Korte inhoud:
De burgemeester krijgt te horen dat er onverwacht een revisor langskomt, een inspecteur van de overheid. Paniek! Want; de bestuurders schuiven elkaar baantjes toe, steken links en rechts wat smeergeld in hun zak en maken zich niet druk over publieke taken.

Erger nog…de revisor zou al onder een schuilnaam in de stad zijn gesignaleerd. Snel wordt hij opgespoord en in de watten gelegd, want zo’n man moet je te vriend houden. Al snel begrijpt de berooide ambtenaar die op doortocht is, dat de bestuurders van de stad hem voor een belangrijke functionaris houden. Dus grijpt hij zijn kans.

De Revisor van Gogol is een satirische komedie uit 1835 en het oorspronkelijke verhaal speelt zich af in Rusland. Wij hebben het naar Nederland verplaatst.

Voor onze spelers een uitdaging, het is alweer wat jaren geleden dat we ons in de komedie verdiept hebben. Maar wij houden wel van een uitdaging. Voor onze spelers is het een cadeautje om wekelijks weer op de planken te staan en straks u te trakteren op een mooie en gezellig uitvoering in de Steeg.

Toneelvereniging Ernst & Luim speelt de satirische komedie De Revisor  op vrijdag 19, zaterdag 20, zondag 21, dinsdag 23, woensdag 24, vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 november. De zondaguitvoeringen van  21 en 28 november zijn matinées die om 14.00 uur beginnen. De avondvoorstellingen starten om 20.00 uur. Kaarten kosten € 12,50 per stuk.[1]

Verkoop in Dorpscafé De Steeg op donderdag 21 oktober vanaf 19.00 uur. Voor reserveringsmogelijkheden zie onze website www.ernstenluimhaarsteeg.nl

[1] Omdat wij ons terdege beseffen dat de kaartverkoop altijd erg snel gaat, wijzen wij ook op de mogelijkheid lid te worden van ons Theatergenootschap. Een kaartje kost dan 17,50 en u mag in de voorverkoop uw keuze aangeven. U kunt lid worden vanaf 2022, voor dit jaar is de inschrijving gesloten helaas. Zie hiervoor de website www.ernstenluimhaarsteeg.nl.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Reacties