Zomerschool, Winterschool, Seniorenschool

Foto: Pixabay

Drie scholen, die regelmatig in de pers te vinden zijn. Maar wat betekenen die “scholen”? Wel, de namen spreken eigenlijk voor zich. De Zomerschool is een school in de zomer, de Winterschool in de winter en de Seniorenschool is een school voor senioren. Maar het zijn geen scholen in de betekenis van het woord “school”. Het zijn drie verschillende werkgroepen die activiteiten voor senioren in de gemeente Heusden organiseren.

De Zomerschool is het oudste. Meer dan tien jaar organiseert een werkgroep diverse activiteiten in de tweede en derde week van de schoolzomervakantie (in de zomer dus). Daarom heet deze school de Zomerschool. Inmiddels is de werkgroep gestart met de voorbereidingen voor de Zomerschool van 2022 (laten we hopen dat corona geen roet in het eten strooit). De Zomerschool verandert dus niet. Het is en blijft de Zomerschool.

De Winterschool is veel jonger. Gezien het succes van de Zomerschool heeft een werkgroep in 2019 het initiatief genomen in de winter enkele activiteiten te organiseren. Zo is een zestal activiteiten in de wintermaanden van 2019/2020 uitgevoerd. Deze werkgroep had een naam nodig. Doordat de activiteiten in de winter plaatsvonden en de link met de werkgroep Zomerschool, was snel besloten tot de titel Winterschool. Ook deze werkgroep is volop aan de slag, want de winter nadert. Het programma is zo goed als rond en zal eind oktober het licht zien. Hou de media dus in de gaten.

De Seniorenschool is het jongste. Bestaat pas een jaar en kent als doelstelling het gehele jaar door activiteiten organiseren. Dit is echter geen werkgroep, zoals bij de Zomer- en de Winterschool, maar een Stichting met een bestuur. Het kent dus een juridische status. Om de werkgroepen Zomer- en Winterschool ook juridisch te beschermen is besloten deze werkgroepen onder de Stichting te brengen, maar wel met het gegeven dat zij zelfstandig kunnen blijven functioneren. Inmiddels zijn ook andere werkgroepen aangesloten bij de Seniorenschool (Meerdaagse busreis, Triduum). Naast deze werkgroepen zal de Seniorenschool zelf ook activiteiten organiseren (elke derde zondag van de maand wandelen, workshop sterrenkunde) en wordt aansluiting gezocht met andere instanties (zo wordt elke derde maandagmiddag van de maand een film voor senioren in de Voorste Venne vertoond). Daarnaast heeft het bestuur gesprekken met derden om te komen tot samenwerking. Mede hierdoor zal de Seniorenschool meerdere activiteiten gaan organiseren, zullen andere werkgroepen geformeerd gaan worden, zullen er steeds meer activiteiten plaatsvinden, maar zullen de Zomerschool en de Winterschool niet veranderen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen