Truck crost door kwetsbare Loonse en Drunense Duinen

Foto: Luc Roosen

Boswachter Luc Roosen van Natuurmonumenten is erg boos. Hij heeft beelden ontvangenvan een truck die vrijdagavond door het kwetsbare natuurgebied van de Loonse en Drunense Duinen zou zijn gecrost. “Dit heb ik nog nooit meegemaakt en we hebben weleens vaker te maken met crossmotoren, maar dit verwacht je niet.”

“Dit is een Natura 2000-gebied, met heel kwetsbare vegetatie”, benadrukt hij. “In de avond en nacht hoort hier rust te zijn. En dan komt er eentje met de Dakar-truck hier even gas geven! Hij manoeuvreerde gewoon over de grote keien bij Bosch en Duin.”

Truck was oorspronkelijk van Martin van den Brink
De truck die vrijdagavond tot woede van de boswachter door de kwetsbare Loonse en Drunense Duinen croste, was oorspronkelijk van Martin van den Brink.  “Die truck is verkocht en helaas staat onze reclame er nog op en wij balen hier ook van”, reageert Martin van den Brink, die tijdens de komende Dakar Rally deel uitmaakt van Team De Rooy. Hij komt in 2022 aan de start onder de vlag van Mammoet Team De Rooy Iveco, met de Iveco Powerstar. Hij wordt dan aan boord bijgestaan door navigator Peter Willemsen en monteur Bernard der Kinderen.

Luc bedankt de ‘woedende getuige’ die de crossende truck filmde. “Hopelijk kunnen we daarmee de dader achterhalen. Het nummerbord konden we namelijk niet lezen. Ik wil graag een woordje spreken met deze chauffeur!”

Tot op heden heeft zich nog niemand gemeld maar er worden wel namen genoemd. Laat de boswachter weten aan Heusden.Nieuws. Wel heeft de vorige eigenaar inmiddels iets van zijn eigen laten horen.

Bron/Omroep Brabant en Heusden.Nieuws

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen