Diefstal katalysatoren in Vlijmen en Drunen

Foto: Politie

Bij de politie in Heusden zijn afgelopen weken meerdere aangiften gedaan van diefstal katalysatoren, De diefstallen vinden plaats in de nachtelijke uren in de omgeving van Vlijmen en met name Drunen.  De daders zagen de katalysatoren onder personenauto’s vandaan. In het voorjaar werd er bij de politie Heusden al aangiftes gedaan van katalysator diefstallen.

Deze zijn gepleegd in de nachtelijke uren in zowel Drunen, Vlijmen als Oudheusden. De katalysatoren werden toen onder Toyota’s vandaan gezaagd. Criminelen vooral uit Oost-Europa plunderen in het hele land op grote schaal katalysatoren van auto’s. Gedupeerden blijven achter met een schadepost van 1000 tot 2000 euro.

De criminelen krijgen 50 tot 100 euro per katalysator. Gespecialiseerde bedrijven halen vervolgens het frame eruit en zijn vooral geïnteresseerd in het flinterdunne laagje platina en palladium. Deze edelmetalen zorgen ervoor dat de schadelijke uitlaatgassen van de motor niet in het milieu komen, maar zijn ook veel geld waard. De prijs van een kilo palladium is in vijf jaar tijd verviervoudigd en bedraagt nu rond de 55.000 euro. Katalysatoren bevatten ook goud en rodium.

Om deze verdachten aan te houden vraagt de politie om hulp! De politie is in dergelijke situaties afhankelijk van een snelle melding zodat zij direct ter plaatse kunnen komen. Uit buurtonderzoek naar deze diefstallen bleek meerdere keren dat omwonenden wel degelijk iets gezien of gehoord hebben, maar hier geen acht op hebben geslagen of simpelweg niet wisten dat de politie dit graag direct willen weten. Daarom bel altijd 112 bij verdachte situaties! Alvast bedankt!

 

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen