Petra van der Elst nieuwe voorzitter van Het Pieck

Foto: Het Pieck

Contact, Kunst en Cultuur prikkelt andere zinnen, die nodig zijn voor een rijk, gevuld leven. Dat geloof is de drijfveer geweest voor Arianne Simons om als voorzitter zitting te hebben in het bestuur van het Pieck. ‘Ik heb altijd gezegd voor twee zittingstermijnen te gaan, dan is het tijd voor een frisse wind’. Het is zover.

Er is veel gebeurd in die acht jaar. Het Pieck zit in een prachtig verbouwd pand samen met de Voorste Venne. De lokalen en ateliers zijn top. Gebruikers, zowel cursisten als samenwerkende partijen, weten het Pieck te vinden. Daarnaast heeft het managementteam een behoorlijke slag gemaakt en staat er écht een professionele organisatie, één die er toe doet in de gemeente.

En ja, dit is wel hoe ik acht jaar geleden dacht het achter te willen laten. Omdat de structuur van de organisatie zo goed staat kan het Pieck haar eigenaarschap pakken en initiatief nemen, want wie stevig staat kan vooruit kijken en professioneel acteren naar andere partijen waar mee samengewerkt wordt.

De groei van Het Pieck zit in samenwerking
Dat vertrouwen deelt Petra van der Elst. Zij nam, net als Rik de Lange en Jose van der Pas, al zitting in het bestuur en treedt nu als voorzitter op de voorgrond. Haar drijfveer voor deze functie is dat ze écht gelooft dat kunst en cultuur ertoe doen. ‘Goed muziek kunnen spelen of anderszins in aanraking komen met kunst en cultuur is een verrijking voor je leven!’ Aldus Petra. Vanuit het Pieck is er een grote passie en betrokkenheid, dat is een fijn uitgangspunt om op verder te bouwen. Bovendien is de subsidie gecontinueerd, het cursusaanbod is goed en het Pieck is op elke school aanwezig. Daarmee zit het in alle haarvaten van de gemeente.

Voor Maartje de Kruijf, onlangs aangetreden als nieuw lid, is de bestuurlijke functie een volgende stap in haar loopbaan. Ze draagt kunst en cultuur een warm hart toe, komt uit een muzikaal nest en werkt al lange tijd bij FRAEY, een adviesbureau in de publieke sector waar ze zich bezighoudt met strategie-ontwikkeling. Een mooie aanvulling dus!

Wat betreft de toekomst is het voor het Pieck belangrijk te blijven focussen op waar het als kunstencentrum voor staat, aldus Petra. Ook, of juist, in de samenwerking met andere partijen moet alles wat gedaan wordt terug te herleiden zijn naar de speerpunten van de organisatie; het bieden van kunst en cultuur voor inwoners van de gemeente Heusden. Dat heeft het Pieck zelfs tijdens de lockdown superknap gedaan en dat blíjft de uitdaging, ook voor de toekomst.

Kader
Het Pieck dankt Arianne Simons voor haar inzet en ondersteuning bij het proces van professionalisering van de organisatie. Bovendien is het Pieck heel blij dat Petra van der Elst het stokje van Arianne wil overnemen. Op naar een mooie, inspirerende toekomst vol nieuwe ontmoetingen en samenwerkingsverbanden!

Op de foto van links naar rechts:  Rik de Lange, Maartje de Kruijf, Petra van der Elst, Arianne Simons (staand) en José van de Pas (zittend).

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen