Milou Pessers (17) wil slagen als model

Foto: Milou Pessers

Ze bekleedde de functie van jeugdburgemeester in de gemeente Heusden, was van alle elf kernen de beste voorlezer. En onlangs is ze doorgedrongen tot de finale van Miss of Noord-Brabant 2022. Kortom, Milou Pessers heeft het vermogen zichzelf in de picture te zetten. Dat doet de zeventienjarige Vlijmense ook op een ander vlak, als model. “Ik wil er alles aan doen om te slagen.”

Voor je zit een frêle, zeventienjarige jonge dame. Ze praat vol passie over haar droom: de wereld doorkruisen – Milou houdt van reizen – en gekleed in de nieuwste mode shinen op de catwalk. Ze heeft al behoorlijk aan de weg getimmerd om het in haar hoofd uitgestippelde pad te kunnen bewandelen. In 2018 werd ze gecast door Elite Model Look, het jaar daarna liep ze in de finale van The  Goldwell Show. Dan val je op bij scouts van modellenbureaus. Inmiddels is Milou ondergebracht bij Cachet Models. De naam zegt het al: het modellenbureau levert meisjes voor de grootste mode-evenementen. Zo gaat  Milou begin februari naar Milan Fashion Week.

Keuren met de centimeter
Of ze op de catwalk terechtkomt, dat is nog te bezien. “De eerste stap is dat je wordt uitgenodigd voor een casting. Je bent een van vele meisjes. Soms moet je wel drie uur wachten. Dan word je gekeurd, wordt er vooral gelet op je maten. Dat gebeurt letterlijk, met de centimeter. Als je wordt aangenomen, dan word je van alle kanten in de watten gelegd. Zit ik soms wel drie uur bij de make-up, heerlijk is dat.”

Ze staat er overigens niet alleen voor, in Milaan. “Mijn moeder gaat mee, ze is ook model geweest. Ze weet dus precies wat er in dat wereldje omgaat. Zo’n back-up is heel fijn. Zeker als je doodleuk wordt weggestuurd. Wat dat betreft, is het modellenwereldje keihard, je moet leren omgaan met teleurstellingen. Daardoor, zo merk, ik word je ook sneller volwassen.”

Ook het Koning Willem I College in Den Bosch, waar Milou de TUI Hospitality Aacademy volgt, werkt volop mee. “Wel moet ik mijn schoolwerk naderhand inhalen, dus heb ik het er druk mee. Soms ben ik een maand op school, soms ben ik een paar weken weg.”

Hoewel de modewereld in beweging is – curvy modellen zie je meer terug in reclame-uitingen -, toch is in het topsegment maatje 34 bijna heilig verklaard. Beetje vreemd is dat wel: slechts modellen, zoals Milou, hebben dat figuurtje. “Het gaat om de kleding, die moet zo goed mogelijk worden gepresenteerd. Vandaar dat modellen heel dun zijn.” Daar moet je wel wat voor doen. “De discipline opbrengen om je aan je dieet te houden, zonder dat het ongezond wordt. Ja, ik kan dat, al plan ik soms een dag om me lekker uit te leven. En dat mag, hoor.”

Stemmen op Milou kan hier Miss Teen of Noord Brabant 2022

‘Lekker om in de spotlights te staan’
Die vasthoudendheid is ingegeven door die stip aan de horizon: “Ik wil slagen als model. Het is zó gaaf, je komt overal en leert verschillende culturen kennen. Ik vind het lekker om in de spotlights te staan. Ik ga er natuurlijk mee om.” Op haar veertiende werd Milou gescout door een modellenbureau tijdens de Tinadag.  “Was ik nog te jonge en droeg ik nog een beugel, moest ik een paar jaar later nog maar eens terugkomen.”

De maten zijn heilig. Maar er komt meer bij kijken om als model te slagen. “Je moet kunnen uitdragen wat een merk wil communiceren. My Jewellery wil dat hun modellen blij zijn, andere merken kiezen voor een kil of boos uiterlijk. Het verhaal dat een merk wil vertellen, daar verdiep ik me in. Vanuit je innerlijk moet je dat naarbuiten toe uitstralen.” Bij sommige foto’s valt die transformatie erg op: zou je bijna niet zeggen dat het Milou is die door modefotografen is gekiekt.

Die buitenkant is fraai. Milou wil ook iets meegeven van haar innerlijk. “Dat kon ik doen in de voorrondes va de missverkiezing. “Mijn mening geven, in het Engels, over onderwerpen. Met wat mij beweegt een ander te inspireren.” Waar komt dat op neer: “Wat andere ook zeggen, luister naar jezelf: volg je dromen en passies.”

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen