Heusden staat toe dat horeca open is vandaag

Foto: WGF

Burgemeester Willemijn van Hees staat toe dat alle horeca op vandaag hun deuren voor één dag openen als protest, mits dat veilig gebeurt volgens de geldende coronamaatregelen.

Heusden begrijpt de noodkreten van ondernemers over de versoepelingen! Als gemeente Heusden heeft de dringende behoefte in de samenleving aan meer ruimte ook nadrukkelijk gedeeld met de Rijksoverheid. Dat is gedaan via een gezamenlijke oproep van Brabantse burgemeesters en via de Veiligheidsregio in het Veiligheidsberaad.

“We snappen goed dat ondernemers deze zaterdag een punt willen maken richting het kabinet. Als gemeente bieden we deze ruimte. We vertrouwen erop dat ondernemers op een verantwoorde manier een statement maken en dat bezoekers hun gezonde verstand blijven gebruiken en de basismaatregelen in acht nemen”

Het naleven van de coronamaatregelen begint bij de ondernemers en het publiek zelf. De algemeen geldende coronamaatregelen blijven gewoon van kracht. De deelnemende ondernemers zijn zelf verantwoordelijk voor en aanspreekbaar op het veilig en verantwoord verloop van de actie Het kabinet besluit op dinsdag 25 januari of de horeca definitief open mag.

Na het weekend zal er gesprek plaatsvinden met (vertegenwoordigers van) ondernemers die te maken hebben met de dan geldende maatregelen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Reacties

Cookieinstellingen