Vioolconcerten uit de barok van Fiedelino

Foto: Fiedelino

Op zondag 13 februari verzorgen twaalf strijkers van Fiedelino de vioolschool van Leontien Akkerman in Drunen.een concert in de Sint Jan in Waalwijk. Ze brengen een programma van vioolconcerten uit de barok. De meeste leerlingen zijn tussen de 5 en 18 jaar oud en komen uit de gemeentes Den Bosch, Vught, Heusden en Waalwijk.

Eindelijk kan het weer…..een samen mooie stukken instuderen en dan laten horen aan anderen. De leerlingen van Fiedelino hadden er veel zin in. De afgelopen jaren hebben ze geen concerten kunnen geven, wel in de kerk muziek gemaakt, buiten voor het raam voor de bewoners van tehuizen gespeeld en You Tube filmpjes gemaakt.

Als u een indruk van het orkest wilt hebben kunt u op You Tube zoeken bij Fiedelino, “als alles duister is”( het project van kerst 2020), of de aria “Erbarme Dich” zoals dat op goede vrijdag klonk in de kerk van Drunen.

Met veel plezier hebben de leerlingen deze periode gewerkt aan delen uit het vioolconcert in E van J.S.Bach, het dubbelconcert van Bach, het dubbelconcert in a van Vivaldi, het altvioolconcert van Telemann en een concertje van Accolay. Het orkest wordt ondersteund door Rob Dommisse op klavecimbel.

U bent van harte welkom om 13 februari te komen luisteren naar het resultaat. Het concert begint om 14.30 en u kunt na afloop een vrijwillige bijdrage geven. U vindt de kerk op Sint Jansplein 2 in Waalwijk. Kijkt u voordat u komt even op de agenda van de website van Fiedelino of er nog bijzonderheden zijn over dit concert.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen