Giel Vermeulen van Bakkertje Deeg wint strijd om het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje

Foto: Bakkertje Deeg

Giel Vermeulen van Bakkertje Deeg uit Heusden heeft de strijd om het Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2022 gewonnen bij de professionals. Zijn creatie werd woensdagavond als allerlekkerste gekozen door de jury. De winnaar kreeg de felbegeerde wisseltrofee bij De Rooi Pannen in Eindhoven uit handen van tonprater en entertainer Rob Scheepers.

Giel is de opvolger van Lars van Dongen uit Wagenberg, de winnaar van 2019. Het was de 25e keer dat de wedstrijd om het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje werd gehouden.

Innovatieve worstenbroodje, zonder regels
Voor de jubileumeditie was er dit keer een extra categorie in het leven geroepen: het innovatieve worstenbroodje. Iedereen kon hierbij zo creatief mogelijk aan het bakken gaan, er waren geen regels wat betreft wat betreft vorm, samenstelling of smaak. Pierre van der Zee uit Beek en Donk eindigde als winnaar in deze categorie.

95 deelnemers
In totaal deden 95 Brabantse worstenbroodbakkers mee. Tien profs, vijf thuisbakkers, vijf vmbo-leerlingen en vijf mbo-leerlingen mochten door naar de finale in De Rooi Pannen in Eindhoven, waar ze maandag hun worstenbroodjes moesten bakken.

Alle worstenbroodjes zijn beoordeeld door achttien juryleden. In totaal werden er 320 worstenbroodjes geproefd. Daarbij werd onder andere gelet op de gehaktvulling, het brood, hoe het worstenbroodje eruit zag, de beet van het broodje en natuurlijk de lekkere smaak.

Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2022 (professionals):

1.Bakkertje Deeg, Giel Vermeulen uit Heusden
2. Bakkerij Leon van Dongen, Jeroen van Dongen uit Wagenberg
3. Echte Bakker van der Steen, Barry van der Steen uit Made

Bron: Omroep Brabant

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen