Wandelen heeft een “Nieuw“ imago gekregen dankzij corona

Foto:

Wandelen was saai en zonde van de tijd. Totdat alles stil kwam te staan tijdens de corona crisis. Veel mensen hebben toen de rust en het meditatieve van wandelen ontdekt. De lockdowns hebben dus ook veel gebracht. Daar waar we ons zelf voor corona  waarschijnlijk hard hadden uitgelachen over wandelen als sport, trokken we er nu massaal op uit.

Het doel was  veel  bewegen en buiten zijn, meer niet. Voor een beginnend wandelaar is 7 kilometer in het begin best veel. Je voelt je voeten en heupen, maar toch gingen we nog een keer , en nog een keer. En dan begin je wandel conditie te krijgen. Veel mensen die ik gesproken heb wisten niet dat wandelen zo meditatief kon zijn. Zij vertelde mij dat ze hun gedachten nooit helemaal uit konden zetten. Maar naar een aantal kilometers merkte ze dat ze maar met een ding bezig waren…. Wandelen. Dat gaf hun zo’n rust.

De corona crises en de bijbehorende lockdowns heeft een aantal mensen het zetje gegeven om echt in een lagere versnelling te gaan leven. Het nieuwe ritme vasthouden wordt nu een grote uitdaging.

Voor meer info m.b.t. wandelen bij De wandelafdeling van DAK kunt u terecht bij de wandelafdeling van De Drunense Atletiek Klup  ( DAK Drunen)

Uiteraard bent u ook welkom op de DAK Heusden Nieuws Wandeltocht op zaterdag 27 augustus. Een wandelfestijn met 4 afstanden (10 km, 15 km,25 km en 40 km)

E-mail adres: [email protected]   of [email protected]
Tel.nr 06-28552648

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen