Unsinkable. Of toch niet?

Foto: Alex de Jonge

Ze is jong (1995), ambitieus en vol energie, Lotte van den Noort, maar bovenal is ze een Young Adult-auteur van wie we de komende tijd ongetwijfeld meer gaan horen. Met al enkele boeken op haar naam, zoals Unsinkable, Unwritable en Bloedjuweel, maakt ze zich nu sterk voor de Jonge Jury debuutprijs, waarvoor haar boek Unsinkable is genomineerd. Jongeren tot en met 16 jaar kunnen tot en met maandag 16 mei op Unsinkable stemmen via de website https://jongejury.nl/stemmen/.

Lotte, geboren in Helmond, is de grote liefde van Vlijmenaar Tim van den Bersselaar, oud-leerling van het d’Oultremontcollege in Drunen en nu, evenals Lotte, eindejaarsstudent Mediavormgeving aan het Koning Willem 1 College in ’s-Hertogenbosch. Tegelijkertijd is ze eigenaar van een eigen vormgevingsbedrijf waar ze voornamelijk boekomslagen ontwerpt. En als dat nog niet genoeg is voor een jongedame van 26: ze werkt op zaterdag als barista en ze loopt stage bij het marketing- en communicatieteam Huis73.

Spannend én gebaseerd op de historie
Geen wonder dat vriend Tim haar een handje wilde helpen om de mooie prijs te winnen en hij daarbij zijn oud-docent Nederlands voorzichtig raadpleegde. Zou zij contact willen opnemen met haar oud-collega’s en daar Lotte introduceren, zodat er in de les aandacht kan komen voor dit boek dat spanning, romantiek en geschiedenis in één is? En natuurlijk ook om zo stemmen te winnen. Immers,  jongeren zijn dol op boeken die niet alleen spannend of romantisch zijn, maar die ook gebaseerd zijn op historische gebeurtenissen.

Titanic
Natuurlijk, zonder aarzeling, want een verhaal over de Titanic, het grootste passagiersschip van zijn tijd dat niet zou kunnen zinken, dat blijft intrigeren. Lotte deed er onderzoek naar, zodat ze de geschiedenis in haar verhaal kon verweven. In april 1912, nu 110 jaar geleden, verging het schip met man en muis. Wie heeft niet de romantische verfilming van de Titanic gezien met Leonardo DiCaprio en Kate Winslet in de hoofdrol, die maar liefst 11 Oscars in de wacht sleepte? Op de site www.dejongejury.nl lezen we dan ook: “Je kent het verhaal, maar is dat echt hoe het is gegaan?”

“Katharina Thompson wil niets liever dan naar Amerika gaan om daar een toekomst op te bouwen met haar verloofde. Wanneer ze als kamermeisje aan de slag kan op de Titanic, is dat een kans die ze gretig aanneemt. Maar het lot van de Titanic gooit roet in het eten. Katharina’s broer waarschuwt haar dat ze geen voet op het schip moet zetten. De Titanic is gedoemd om te zinken en daar is niet alleen een ijsberg de oorzaak van. Gebaseerd op een van de grootste complottheorieën ter wereld.”

Ontspannend spannend
Unsinkable is Lottes debuut bij Hamley Books, een Belgische uitgever. Dit spannend-romantische verhaal dat gebaseerd is op werkelijke gebeurtenissen, zal menig (jonge) lezer enkele heerlijke leesuurtjes bezorgen, wie weet nu al, in de komende meivakantie.

Tekst: Dimph Vos
Foto: Alex de Jonge

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen