Historische Optocht door straten Heusden

Foto: Heusden Vesting

De Stichting Vestingstad Heusden timmert aan de weg. Op 10 en 11 september a.s. organiseert de stichting in het centrum van de vestingstad “Historisch Heusden”, een weekend met acts, muziek, oude ambachten, een handelsmarkt enz.

Om Heusden alvast een beetje op te warmen voor dit festijn trekt er op zondagmiddag 15 mei een historische optocht door de straten. Het is een stoet van bijna 50 personen, die zo uit de gouden eeuw gestapt lijken. Voorop gaat het gilde St. Blasius met ruiters, een trommelslager en natuurlijk het vaandel van het gilde. Een stadsomroeper kondig de komst van de stoet aan. De stoet start om 13.30 uur in de Herptsestraat en loopt dan via de Putterstraat, Burchtstraat, Breestraat, Botermarkt, Hoogstraat, Molenstraat, Stadshaven naar de Vismarkt, om daarna nog een rondje binnenstad te doen.

De stichting hoopt de Heusdense bevolking enthousiast te maken voor het festijn in september en zoekt daarvoor nog vrijwilligers en figuranten.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen