Dorpsnatuur in Heusden: Thema-avond De Tuin: de kosten en wat kun je zelf

Foto: Natuur- en miliieu ver Heusden

Op woensdagavond 18 mei organiseert Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden de Thema-avond De Tuin: de kosten en wat kun je zelf doen. Locatie is Buurthuis De Mand, Jan Steenstraat 2, 5252 NG Vlijmen en de avond start om 19:30 uur

Je wil je tuin vergroenen en weet ongeveer wat je wilt. Maar je hebt nog geen idee van de kosten. Of hoe je die binnen jouw keuzes die kosten nog kunt beïnvloeden. Tijdens de laatste thema-avond in het kader van Dorpsnatuur op de Vliedberg gaat tuinarchitect Leon van Rijswijk de kosten en lasten van een tuin doornemen.  Je krijgt informatie van een deskundige, en kunt daar vragen aan stellen. En je leert van de suggesties van andere bezoekers aan de avond. En dat allemaal voor niets.

In de afgelopen serie thema-avonden zijn diverse onderwerpen voorbijgekomen over wat er mogelijk is. Maar wat betekent het nu concreet als je met de tuin, de ruimte buiten de deur, aan de slag wilt gaan. Wat is er nodig om van jou buurt een groene buurt te maken, rekening houdend met verschillende functies. Uiteraard kun je veel zelf doen, maar rekening houden met een budget en een overzicht van kosten is wel zo fijn. Wat komt daar bij kijken en hoe ga je daar mee om. Het wordt geen PowerPoint-plaatjes-show, maar een interactieve avond. Hoogstens ondersteund met een flip-over.

Tuinarchitect Léon van Rijswijk, geboren en getogen Vlijmenaar, ontwerpt groene buitenruimten voor particulieren, scholen en zorg instellingen. In Vlijmen zijn er enkele mooie projecten gerealiseerd na ontwerp door Léon, zowel particuliere tuinen als een groen speel/leer plein bij een basisschool. Léon is pionier op het gebied van verticaal tuinieren voor particulieren en heeft het concept de EetbareWand® in 2011 in de markt gezet. Verder is hij een ‘groene metselaar’, onder andere van de stichting Groen Cement die zich inzet om schoolkinderen meer natuurbeleving te laten ervaren. Meer informatie over hem is te vinden op https://leonvanrijswijk.nl/ .

Prijswinnaars van de wedstrijd op 16 februari worden deze avond bekend gemaakt.

De avond wordt georganiseerd door Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden, en is onderdeel van het project ‘Dorpsnatuur in Heusden’.
Graag aanmelden via [email protected]

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen