Marialiedjes door Fiedelino in kerk Elshout

Foto: Fiedelino

Een groep jonge leerlingen zingen en spelen zondag 15 mei Marialiedjes tijdens de heilige mis van 11.30 uur in de kerk van Elshout. In de meimaand zijn er elke zondag drie missen in de kerk van Elshout, die allen opgeluisterd worden met muziek door koren of harmonieën. Evenals voorgaande jaren zijn de jonge leerlingen van vioolschool Fiedelino weer van de partij.

Naast een aantal traditionele Marialiedjes zullen ook de Ave Maria van Gyldmark en de versie van Caccini ten gehore gebracht worden.

Gedurende de meimaand zullen er verder elke zondag drie vieringen zijn: om 8.00 uur, 9.30 uur en 11.30 uur. De paardenzegening zal dit jaar weer plaatsvinden op Hemelvaartsdag, 26 mei a.s. om 11.00 uur op het kerkplein van Elshout. Diverse maneges en ruiterclubs hebben reeds aangegeven dat ze op die dag op bedevaart gaan naar de Wonderbare Moeder. Op dinsdag 31 mei a.s., Onzen Dag, is er dan eindelijk weer een afsluitende Sacramentsprocessie. Deze processie begint om 19.00 uur vanuit de kerk van St. Jan Evangelist naar de Mariakapel en terug. De bisschop van ‘s-Hertogenbosch, Mgr. Gerard de Korte, zal de vernieuwde Mariakapel dan inzegenen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen