Vlaggen hangen halfstok bij voetbalvereniging RKDVC

Voetbalvereniging RKDVC in Drunen heeft zondag alle wedstrijden afgelast vanwege het ongeluk bij Loon op Zand nadat ze het bericht ontving dat twee van haar leden zijn omgekomen bij een ongeval zaterdagnacht. Twee jongens van 19 en 20 jaar lieten het leven nadat ze werden aangereden op de Midden-Brabantweg bij Loon op Zand. De jongens speelden samen in het vriendenteam RKDVC15.

“Dit heeft een heftige impact”, vertelt een aangeslagen voorzitter Hans Brokx. Zondagmorgen tien uur ontving hij een telefoontje met de bevestiging dat het om twee jongens van het vriendenteam gaat. “We zijn de grootste vereniging van Drunen, dus we vreesden al dat het om leden van de club zou gaan. Dit is hard aangekomen, ik kreeg er kippenvel van.”

De club komt meteen in de regelmodus en neemt contact op met de KNVB. Alle wedstrijden van de club worden afgelast, vlaggen gaan halfstok. Deze zondagmiddag organiseren ze een bijeenkomst voor alle spelers van het vriendenteam en hun ouders. “Daar kom ik net vandaan. We hebben met elkaar gepraat, gehuild en alles wat aan emoties loskomt. Het moet nog volop bezinken.”

De club biedt de leden op allerlei manieren ondersteuning. Ze kunnen terecht om samen te komen in ruimtes van de club. Slachtofferhulp en de vertrouwenspersoon van RKDVC staan voor ze klaar als ze daar behoefte aan hebben.

“We vinden het belangrijk dat de jongens hun verdriet met elkaar kunnen delen, dat ze met elkaar blijven praten en met hun ouders. Want er gaat bij iedereen van alles om, dit heeft op iedereen een heftige impact.” Het bestuur van de club wil ook een condoleanceregister op de website openen.

De aanrijding gebeurde zaterdagnacht rond halfeen, vlakbij een busstation. De twee jongens waren onderweg naar Tilburg en stapten bij de halte in Loon op Zand uit. Daar staken de jongens de weg over, waarna ze werden aangereden door een 23-jarige automobilist uit Tilburg. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

Bron: Omroep Brabant

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen