Nieuwkuijkse kerk als bioscoop

Foto: VV Nieuwkuijk

Zondag 15 mei werd de film “Herman, een andere kijk op eenzaamheid” uitgezonden. In twee sessies werd de mogelijkheid geboden om gratis de film te bekijken in Nieuwkuijk. Een film samengesteld door Stichting Evenementen Vlijmen. De Stichting brengt verbinding tot stand door culturele activiteiten te organiseren die voor alle inwoners toegankelijk zijn. Dit keer met het thema eenzaamheid.

Bij de informatiebijeenkomst van oktober 2021 vonden enkele Nieuwkuijkse organisaties elkaar. Overtuigd van het initiatief werd de basis gelegd om voor het dorp groots uit te pakken. Een organisatie werd samengesteld bestaande uit Samen Nieuwkuijk, Parochie Heilige Augustinus, V.V. Nieuwkuijk en KBO Nieuwkuijk. Uiteindelijk is de grootste bioscoop van Nieuwkuijk gerealiseerd.

Zo’n 350 mensen wisten de weg te vinden naar de Kerk Heilige Johannes Geboorte. Bezoekers van de middagvoorstelling werden vooraf getrakteerd op een optreden van Dansschool The Motion Creator. Voorafgaand aan de avondvoorstelling liet Gilde Sint Joris van Onsenoort en Nieuwkuijk haar kunsten zien. Een projectiescherm van 6 bij 3 meter zorgde voor het bioscoopgevoel.

Mooie plaatjes geschoten binnen onze eigen gemeente was een van de verkooppunten van de film. Herkenning, inzicht in eenzaamheid, een lach en verbinding is bereikt door de filmvoorstellingen. Bezoekers werden verzocht om voor en na de film mee te doen aan een onderzoek. Eenzaamheidsexperts kunnen met die input verder onderzoek doen.

Heeft u de film gemist? Er worden binnen de gemeente nog meer voorstellingen georganiseerd. Zie daarvoor www.evenementenvlijmen.nl. Mocht u naar aanleiding van het zien van de film in gesprek willen dan kunt u terecht bij de medewerkers van BIJEEN. (www.bijeenheusden.nl of telefoonnummer 073 78 201 78.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen