“Kunt u ons de weg naar Hamelen vertellen, meneer?”

Foto: Theater Platform

Stel je voor je wordt op een ochtend wakker in een wereld die je niet kent. Dat overkomt de 4 volwassenen Bertram, Lidwientje, Hilde en Aagje en een groep kinderen uit het stadje Hamelen. De avond ervoor heeft de Rattenvanger ,uit het beroemde sprookje, heel deze groep met zijn dromenfluit meegelokt Berg Kei in.

Waar zijn ze nu en nog belangrijker .. hoe komen ze weer thuis ? Een bijzondere tocht volgt. Prinsen, dwergen, draken, reuzen, ijsheksen en vliegende vloerkleden.. je kunt het zo gek niet verzinnen.
Begin jaren 70 was “Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen meneer ?” een groot succes op de Nederlandse televisie. Hier werd later een musical over gemaakt met René van Kooten en Chantal Janzen in de hoofdrol.

Dit jaar, exact 50 jaar na de start van de tv-serie, gaat [theaterplatform] uit Drunen op 7, 8 en 9 okt deze musical in de Voorste Venne op de planken brengen.
Stichting [theaterplatform] geeft ieders theatrale dromen de ruimte. Inmiddels bestaat de stichting al 11 jaar en voert jaarlijks een musical op. Hamelen stond al 2 jaar geleden gepland om uitgevoerd te worden, maar helaas gooide Corona roet in het eten.

Door lockdowns en tijdelijk sluiten van het theater konden de repetitie pas weer plaats vinden in september 2021. Inmiddels is een gedeelte van de cast gewijzigd en hebben we zowel een nieuw bestuur als een nieuwe repetitielocatie. [theaterplatform] is er helemaal klaar voor om van 2022 een Hamelen-jaar te maken.

Gaat u mee op reis?

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen