Koninklijke Onderscheiding voor Jan van Hooft

Foto: Arna Schoemans

Burgemeester Willemijn van Hees heeft zaterdagmiddag  aan Jan van Hooft een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. De decoratie had plaats tijdens het jaarlijkse ‘Vader en Moeder-toernooi’ van RKDVC. Dit toernooi wordt speciaal voor de pupillen en de jeugd georganiseerd, waarbij zij dan hun ouders als tegenstanders treffen.

Redenen van onderscheiding:
Jan van Hooft is al meer dan 30 jaren een vrijwilliger waar voetbalclub RKDVC op kan bouwen. Jan is uitgegroeid van leider/trainer naar wedstrijdcoördinator van de regiocompetitie (de zgn. Onderlingen) voor kinderen tot 9 jaar en jeugdbestuurslid van de vereniging. In deze jaren heeft hij zich met name ingezet voor de jongste jeugd, zodat die groep veel plezier beleeft aan het voetbalspel. Daarnaast verhoogt hij deze vreugde door het mede organiseren van het Sinterklaasfeest. Momenteel traint hij kinderen van ouders die in hun jeugd ook training van hem hebben gehad!

De gemeente Heusden kent 8 voetbalverenigingen, waarvan RKDVC uit Drunen met ruim 1100 leden een van de grootste is. Van dit ledenaantal voetballen ruim 650 leden bij de jeugd- en pupillenafdeling.

Achter de organisatie van RKDVC staat een groep van vrijwilligers die de club ‘groot’ houdt. Jan van Hooft is een zeer trouwe vrijwilliger die al sinds 1988 voor de club werkt. Zijn ‘specialiteit’ daarbij is het werken met de pupillen; als trainer en leider, maar ook als organisator van de Onderlingen (een pupillencompetitie tussen 3 voetbalclubs). Jan wordt gewaardeerd door het bestuur en de medevrijwilligers, maar vooral ook door de ouders en hun kinderen!

Arna Schoemans bedankt voor de foto

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen