Inloop voor jonge mensen met vermoeden van dementie

Foto: Geheuegenhuis

Voor jonge mensen is het vaak een moeilijk onderwerp om over te praten: geheugenproblemen. Ben ik gewoon vergeetachtig of is er sprake van beginnende dementie? Hoe dan ook, dementie is op elke leeftijd heftig. Bij een vermoeden van dementie op jongere leeftijd voelt de stap naar de zorg als een grote stap.

De weg naar hulp en ondersteuning is vaak onbekend en er leven veel vragen en onzekerheden. Vivent organiseert daarom in samenwerking met Huis73 speciaal voor deze mensen maandelijks een laagdrempelige inloop. De inloop vindt plaats op woensdag 29 juni, tussen 14.00 en 16.00 uur in het Geheugenhuis van Huis73.

Niet pluis-gevoel
Wat nu als je echt nog volop actief in het leven staat en merkt dat onthouden moelijker wordt, dat je naar woorden zoekt, je werk niet meer op tijd afkrijgt? Dan heb je vragen. Over hoe jezelf, je dierbare of een bekende verder kunt helpen, waar je hulp kunt krijgen en hoe je actief mee kunt blijven doen in de maatschappij. Hoe je de kwaliteit van leven kunt behouden.
In Nederland hebben 290.000 mensen dementie. Hiervan zijn er naar schatting 15.000 jonger dan 65 jaar. Het hebben van de diagnose dementie is heftig. Het begint vaak met een vermoeden van, of een ‘niet pluis-gevoel’.

Vragen?
Heb je zelf een vermoeden van dementie of ben je een mantelzorger en vermoed je dementie bij iemand in je omgeving? Wil je weten hoe en wanneer je iemand door moet verwijzen of waar je terecht kunt met een  “niet Pluis” gevoel? Wil je weten hoe je met dementie actief kan blijven in de maatschappij? Wil je weten wat er nu eigenlijk met je aan de hand is of over de mogelijkheden na een diagnose? Wil je lotgenoten spreken of wil je gewoon “sparren”? Kom vooral langs.

Inloop
Vivent organiseert in samenwerking met Huis73, speciaal voor mensen die jonger zijn dan 65 jaar en een vermoeden hebben van dementie, maandelijks een inloop. Het is voor iedereen die meer wil weten over dementie op jonge leeftijd. Ook jonge mensen die al de diagnose dementie hebben zijn welkom, of hun naasten. De Geheugenhuis inloop is een initiatief van Huis73, Farent en Tao of Care. Vivent sluit hierbij aan. Op de laatste woensdag van de maand is er van Vivent een Casemanager Jonge mensen met Dementie (JMD) aanwezig en een medewerkster van de Dagbehandeling JMD (zie foto), voor alle vragen.

Wanneer en waar?
De inloop vindt plaats in het Geheugenhuis bij Huis73, Hinthamerstraat 72-74 in ’s-Hertogenbosch op woensdag 29 juni, tussen 14.00 en 16.00 uur. De Toegang is vrij. Alle vragen zijn welkom.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Reacties

Cookieinstellingen