Laatste postzegel en munten beurs van dit seizoen

Foto: Pixabay

De coronacrisis heeft bijgedragen aan de belangstelling voor het verzamelen van postzegels. Zeker door hen die vroeger ooit postzegels verzamelde, en er wegens tijdgebrek mee gestopt is. Zo zie je dat verschillende mensen deze hobby weer opgepakt hebben omdat men noodgedwongen veel binnen zat.  De beurzen worden goed bezochten en is er ook  aanwas van nieuwe enthousiaste leden.

Naast het bezoek van de beurs kunt u ook lid worden van de postzegel vereniging Philatron, dat bied meer mogelijkheden om uw hobby uit te breiden. U kunt dan ook de bijeenkomsten op de 4e donderdag van de maand bijwonen en meedoen aan de veiling, of filatelistisch materiaal tegen flinke korting kopen bij de materialendienst. Veder is er veel deskundigheid onder de leden u kunt daar gebruik van maken bij het opzetten of uitbreiden van een verzameling.

De vraag naar postzegels is groot dus brengen postzegels op de veiling meer op dan voorheen, dus mocht u op zolder nog een verlaten verzameling hebben liggen dan is het nu de tijd om deze naar de veiling te brengen.  Uit ervaring wewt men dat er veel verzamelingen doelloos op zolders liggen, dat is eigenlijk jammer. Postzegelvereniging Philatron kan u daarbij van dienst zijn.

Op postzegels staan vaak mooie afbeeldingen van belangrijke en historische bouwwerken, ze vertellen iets over het verleden. Maar niet alleen bouwwerken worden afgebeeld ook vele kunstobjecten zie je op de postzegels. Daarnaast zie je vaak bekende persoonlijkheden op postzegels regeringsleiders, uitvinders, etc. Het is een uitdaging om deze een plaatsje te geven in een album.

Maar hoe kan ik mijn verzameling uitbreiden of starten?  Voor geïnteresseerden houdt Philatron regelmatig een beurs daar vind je heel veel zegels met hun eigen verhaal, daar is ook deskundigheid aanwezig, mensen die met deze hobby al jaren bezig zijn. Zij kunnen u daarbij helpen. Ook kunt u postzegels laten taxeren en eventueel aanbieden om te worden geveild.

Op de beurs is ook een verzamelaar van bankbiljetten aanwezig met een groot assortiment biljetten uit verschillende landen en werelddelen. Daarom nodigt ostzegelvereniging Philatron iedereen graag uit op de beurs op zaterdag  9 juli in gemeenschapshuis ’t Rad te Elshout. Kerkstraat 39. De toegang is gratis en geopend van 10.00 tot 13.00 uur.

Het nieuwe seizoen start weer op zaterdag 10 september. Meer info via Info: E-mail [email protected]

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen