Sluisdeuren ingehangen bij Doeverensesluis

Deze week zijn bij de Doeverensesluis in Doeveren de nieuwe sluisdeuren ingehangen en pasgemaakt. De deuren zijn gemaakt bij het houtbedrijf Wijma uit Kampen. Ze zijn gemaakt uit de houtsoort azobé, een duurzame houtsoort die veel in waterwerken wordt gebruikt. De beplanking van de deuren heeft een dikte van 6 centimeter.

Op de punten zijn beide deuren door twee monteurs van het houtbedrijf pas geschaafd, waarna  ze goed sloten. Ook het draaien van de achterhar, de achterzijde van de deur, in de natuurstenen slaglijsten werkte goed. Het draaien van de deuren in de keuspotten en de halsbeugels ging ook probleemloos. In de komende weken zal de brug gelegd worden en bestrating worden aangelegd., waarna de fiets en wandelaars weer van de doorgang gebruik kunnen maken.

Eerder werd al gemeld dat de restauratiewerkzaamheden van de sluis op een einde liepen. De metselaars van Aannemingsbedrijf G. van der Ven uit Brakel hebben in de laatste hand gelegd aan het metselwerk.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen