Superleuk en gezellig uitstapje van De Zonnebloem afdelingen in Heusden en de Seniorenschool Heusden

Op woensdag 29 juni vertrokken ruim 200 gasten, vrijwilligers en verpleegkundigen naar de Floriade in Almere. De weergoden waren gunstig gestemd en zorgden voor een zonnige dag. De bussen waren voorzien van een lift zodat ook mensen met een rolstoel of beperking konden deelnemen. In de bus werd ‘ morgens al snoep en koek uitgedeeld.

Bij aankomst in Almere stonden de rolstoelen van de Zonnebloem al klaar.  40 scholieren gingen als vrijwilliger mee om de rolstoelen te duwen. Tweetal scholen, met name het d’Oultremontcollege en de Praktijkschool MET uit Waalwijk. De leerlingen hebben zich enorm ingezet en waren goed voorbereid.

Bij de Floriade aangekomen kreeg iedereen een lunchvoucher die ingewisseld kon worden voor soep, koffie/thee of een broodje.  In het ruim opgezette park had iedereen voldoende tijd om te kijken naar bloemen, planten en kunstobjecten en om zich te verdiepen in de ontwikkelingen van de tuinbouw, de groene steden en de rol die de natuur hierin speelt. Er werden ritjes gemaakt met de kabelbaan of met het hop-on-hop-off treintje om het park te verkennen. Rond 15.30 uur vertrokken de bussen weer richting Drunen om de dag af te sluiten met een lekker diner bij Partycentrum De Remise. Zowel de gasten, de rolstoelduwers en de vrijwilligers hebben zichtbaar genoten van dit gezellig uitstapje. Dat bleek ook uit de vele positieve reacties na afloop.

Een werkgroep, bestaande uit afgevaardigden van de verschillende Zonnebloem-afdelingen en de Seniorenschool, is maandenlang met de voorbereiding bezig geweest. Een en ander werd mogelijk gemaakt doordat verschillende bedrijven uit de gemeente Heusden sponsoring in nature aanboden. Tevens kwam er financiële steun van verschillende instellingen uit de gemeente Heusden en de gemeente zelf liet ook geen verstek gaan.. Mooi om te zien dat er een geweldige match ontstond tussen “oud en jong”

Al met al een zeer geslaagde dag voor heel veel senioren uit de gemeente Heusden

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen