Fietsmaatjes Heusden ontvangt schitterend bedrag van Lionsclub Heusden/Lionsclub Drunen-Langstraat

Foto:

Onlangs organiseerde beide Clubs weer een autorally. De afgelopen 2 jaar kon deze rally niet doorgaan vanwege de Corona pandemie. Aan deze rally wordt altijd een goed doel gekoppeld. Voor dit jaar was dat de stichting Fietsmaatjes Heusden.

In alle vroegte verzamelden de deelnemers met uiteenlopende auto’s zich op het Anton Pieckplein voor de Voorste Venne. Nadat om 09.15 de deelnemers werden verwelkomd en nog een laatste instructie werd meegegeven vertrok om 09.30 de eerste deelnemer.

De route ging dit jaar door het mooie rivierenland in Gelderland. De tocht voer o.a. over de dijken langs De Waal, Linge en (Bergsche) Maas. De finish was bij De Gulden Berg in Helvoirt. Daar werd onder het genot van een drankje nog druk nagepraat over de Rally. Tijdens het diner werd de uitslag bekend gemaakt en werd de opbrengst bekend gemaakt. De opbrengst voor het goede doel bestaat uit (deels) inschrijfgeld en bijdragen van sponsoren. Met de overhandiging van een symbolische cheque mocht Fietsmaatjes een bedrag van € 5.750,00 ontvangen. Daar boven op werd door hoofdsponsor Software Society nog eens een bedrag van € 1.500,00 gesponsord, waardoor de totale opbrengst uitkwam op € 7.250,00.

Een schitterend bedrag gaf Kees van Loon van Fietsmaatjes Heusden aan in zijn dankwoord. De 7 fietsen waarover de stichting inmiddels beschikt hebben onderhoud nodig. Met het bedrag kan de stichting de komende jaren dit onderhoud bekostigen. Bij Fietsmaatjes Heusden kunnen mensen die niet zelfstandig kunnen fietsen terecht om toch een fietstocht te maken op een duo fiets door de mooie omgeving van gemeente Heusden. Maar Fietsmaatjes heeft ook groot sociaal aspect en haalt bijvoorbeeld ouderen uit een isolement en eenzaamheid. De vele vrijwilligers nemen hun maatjes dan mee om heerlijk in de buitenlucht te gaan fietsen. Om dat te kunnen blijven doen is dan ook het geweldige bedrag wat is opgebracht zeer welkom en Fietsmaatjes Heusden bedankt een ieder die dit mogelijk heeft gemaakt.

Jan IJpma, zoon van de president Lions Club Drunen-Langstraat overhandigt de cheque aan Kees van Loon van Fietsmaatjes

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen