Alzheimer Café in ’s-Hertogenbosch

Foto: Pixabay

Op maandag 11 juli vindt er weer Het Alzheimer Café plaats in het restaurant van zorgcentrum Vivent De Hooghe Clock op de Klokkenlaan 85 in ’s-Hertogenbosch. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur. De toegang is gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Thema: Bewegen met dementie
Mensen met dementie kunnen minder beweeglijk worden. Dit geeft belemmeringen en klachten, zoals vaker vallen, duizeligheid en verminderd evenwicht. Wanneer deze klachten er eenmaal zijn, dan ontstaat vaak de angst om te vallen en krijgt men gevoelens van hulpeloosheid. In beweging blijven is belangrijk voor lichaam en geest. Voor mensen met dementie is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan. Voor hen wordt het steeds moeilijker om te blijven bewegen. Wat doet bewegen met onze hersenen? Kun je het verloop van dementie beïnvloeden door bewegen? Hoe kun je iemand met dementie stimuleren om (meer) te gaan bewegen? Hierover gaan we graag met u in gesprek.

Gastspreker: Dhr. Jan Brok, fysiotherapeut bij Vivent

Voorzorgsmaatregelen i.v.m. het coronavirus: wij volgen de actuele richtlijnen van het RIVM en van Alzheimer Nederland. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gespreksleiders: Marieke Soontiëns, psycholoog Vivent, 088 – 163 74 50 (secretariaat) en Ghis Boot, casemanager dementie, 06 – 22 99 50 76. Of kijk op de website van Vivent www.vivent.nl.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen