Heusdense kleuters klaargestoomd voor de basisschool

Foto: Bijeen Heusden

Woensdag 29 juni was het eindelijk zo ver voor de groep van 17 Heusdense kleuters. In een speciaal voor hen eerder geopende bibliotheek was een echte diploma-uitreiking georganiseerd vanuit het programma ‘VVE Thuis, Instapje, Opstapje’ van Bijeen. Het programma ontwikkeld voor kinderen uit een achterstandssituatie leert de kinderen de benodigde vaardigheden en kennis voor een succesvolle start van de basisschool.

Ook de ouders wordt geleerd op een ondersteunende en stimulerende manier met hun kind om te gaan en actief betrokken te raken bij de schoolloopbaan van hun kinderen. Het programma zorgt dat eventuele achterstanden zijn verkleind en heeft ook nog eens een positieve uitwerking op de schoolcarrière van de eventuele broers en zussen van de kleine deelnemers.

De diploma-uitreiking was één groot feest voor alle aanwezigen. Ouders was gevraagd een feestelijk gerecht te koken om met elkaar te delen. Met als resultaat taart, zoetigheden en feestelijke gerechten uit alle windstreken van de wereld. Namens de gemeente was kabinetschef Frank Horvers afgevaardigd om de diploma’s uit te reiken. Als kers op de taart kregen alle deelnemers een goodiebag met cadeautjes mee naar huis. Hoewel een goede start van hun schoolcarrière natuurlijk het allergrootste cadeau is.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen