Geleidelijk warmer weer met op woensdag mogelijk tropische temperaturen

Foto: Pixabay

Ook in de maand augustus zal het weer een vakantie in eigen land niet in de weg staan. Het wordt namelijk een “warme, droge en zonnige maand”, zo bericht Weeronline zondag. Dankzij hogedrukgebieden is de verwachting dat de zon de komende weken volop de kans krijgt om te schijnen en dat buien uitblijven. Een gevolg hiervan is dat de temperatuur gemiddeld iets hoger ligt dan normaal. Ook de zeewatertemperatuur is hoog. 

Hoewel de voorspellingen gunstig zijn voor allerhande zomerse activiteiten, is de hitte en droogte voor de natuur “slecht nieuws”. Weeronline geeft aan dat “door de aanhoudende droogte plaatselijk zelfs de blaadjes van de bomen kunnen vallen.”

Maandag
De nieuwe week gaat vrij bewolkt van start en enkele buien trekken zuidoostwaarts over het land. In het noorden klaart het als eerste op en deze opklaringen breiden zich in de loop van de ochtend verder uit over het land. De wolkenvelden vallen uiteen en er komen vriendelijke stapelwolken voor in de plaats. De wind is afkomstig uit het noorden tot noordoosten en zwak tot hooguit matig van kracht.
De bewolking maakt op steeds meer plaatsen ruimte voor de zon. Met uitzondering van enkele lichte buien in het zuiden is het lange tijd droog. De temperatuur is door een noordelijke windrichting vrij gemiddeld voor de tijd van het jaar en komt uit tussen 20 graden in het noorden en een krappe zomerse 25 graden in het zuiden van het land. Bij weinig wind kan het tijdens de nacht naar dinsdag enkele graden verder afkoelen vergeleken met de voorgaande dagen. Op het koudste moment van de nacht is het tussen 12 en 16 graden.

Dinsdag
Vooral in het noorden is nog kans op een bui. In de rest van het land blijft het overwegend droog. Naast wolkenvelden schijnt de zon geregeld en er komen ook stapelwolken tot ontwikkeling. Met een zuidwestelijke windrichting wordt warmere lucht naar ons land gevoerd. Vooral in het binnenland is het zomers warm met temperaturen tussen 25 en 29 graden.

Woensdag
Woensdag wordt het door een aanhoudende zuidwestenwind de warmste dag van de week met opnieuw veel zonneschijn en stapelwolken. In het zuiden en zuidoosten van het land kan het tropisch warm worden met temperaturen rond 30 graden. Elders warmt het op naar 23 tot 28 graden. Donderdag is het opnieuw vrij warm, maar zorgen regen- en onweersbuien in de loop van de dag voor verkoeling. De wind draait richting het noorden, waardoor het in de aanloop naar het weekend verder afkoelt richting gemiddelde temperaturen voor begin augustus met waarden tussen 20 en 25 graden.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen