Drunenaar onder invloed van THC

Foto: Politie

Op zondag 31 juli omstreeks 02.50 uur, viel een 30-jarige inwoner uit Drunen op door de politie omdat hij slingerend over de Wielstraat te Kaatsheuvel reed in de richting van Waalwijk. Tijdens de staande houding van deze Drunenaar bleek na een speekseltest dat hij vermoedelijk onder invloed van THC verkeerde.

Op zaterdagavond 30 juli reden agenten van politieteam Langstraat achter een 31-jarige bestuurder uit Kaatsheuvel. Deze gooide een smeulende sigaret uit zijn auto welke tegen de dienstauto van de agenten vloog. Hierop werd de bestuurder staande gehouden voor een controle. Tijdens deze controle bleek dat de bestuurder vermoedelijk onder invloed van drugs, cocaïne, verkeerde. Een speekseltest wees dit uit.

Beide bestuurders gaven aan dat ze dachten wel te mogen rijden omdat hun laatste druggebruik een aantal uur voor de staande houding was. Besef dat drugs tot zeker 48 uur na het laatste gebruik zichtbaar is in speeksel en dus ook, afhankelijk van de hoeveelheid drugs die gebruikt is, boven de vastgestelde waarde zit.

Voor een bloedafname door een verpleegkundige zijn de bestuurders overgebracht naar het politiebureau. Na bloedafname, verhoor en een rijverbod van 24 uur mochten de bestuurders het bureau verlaten. Als blijkt dat de uitslag van het bloedonderzoek boven de vastgestelde waarde uitkomt wordt proces-verbaal opgemaakt.

Wat is THC en wat doet het?
De belangrijkste werkzame stof (ook wel cannabinoïde genoemd) in hasj en wiet is delta-9-TetraHydroCannabinol (THC). Er zitten daarnaast nog meer dan 100 andere cannabinoïden in wiet.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen