Historie herleeft in Heusden

Foto: Ad Hartjes

Moest de Stichting Vestingstad Heusden vorig jaar en begin dit jaar nog rekening houden met Corona maatregelen, voor 10 en 11 september is alles uit de kast gehaald voor “Historisch Heusden”. Het centrum van de vestingstad gaat eeuwen terug in de tijd met een handelsmarkt en oude ambachten. Wandelend door de gezellige straten maken bezoekers grote kans op ontmoetingen met de inwoners van toen en daar zitten vreemde personages tussen.

Ook kan men genieten van diverse acts en optredens. En pas op, gedraag je, want anders loop je het risico opgepakt te worden door de schout en zijn schepenen en wordt je veroordeeld tot het schandblok.
In de Heemtuin staan de schutters van “ net d’r neffe” en in de Kikkerstraat hebben de Heeren van Altena een kampement, waar gekookt wordt en ambachten uit de middeleeuwen gedemonstreerd worden. Jonge ridders kunnen daar ook het zwaardvechten leren.
Professor Bombastic laat kinderen op een bezem vliegen en brouwt bijzondere drankjes met hen. Ook gilde St. Blasius is van de partij en loop enkele keren per dag mee in de historische optocht die door de straten trekt.

Er is dus voor elck wat wils! De toegang is gratis en voor fietsen wordt een bewaakt parkeerterrein ingericht. Op het terrein van het festijn zijn geen fietsen toegestaan en uiteraard ook geen gemotoriseerd verkeer. Daarvoor zijn de grote parkeerterreinen rondom de vestingstad.

Voor nadere info zie de Facebookpagina van stichting vestingstad Heusden of neem een kijkje op www.vestingstadheusden.nl

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen